Nyhet

Du må ha en helt ny kabel for å kunne bruke Samsungs nye vidunderskjermer

Høy oppløsning, 21:9 og 144 Hz - Dette er drømmeskjermen for spillere.

Skjermteknologien forbedres stadig, og blant finessene som produsentene lokker med finner vi både høy oppløsning, ekstra bredt skjermformat og rask oppdateringsfrekvens. Nettstedet Overclock3d.net melder nå at Samsung har en ny skjermserie på gang som byr på alt dette samtidig.

De nye skjermene skal komme i størrelsene 30 og 35 tommer og skilter med et såkalt ultrabredt format, som formodentlig betyr 21:9-formatet vi har sett på en del nye skjermmodeller den siste tiden.

Høy oppløsning og frekvens

Det som gjør at de to nye modellene skiller seg litt ut er at de også skal levere høy oppløsning og lynrask oppdateringsfrekvens, nærmere bestemt 3440 x 1440 piksler og en frekvens på hele 144 Hz.

Illustrasjonsbilde.

Denne kombinasjonen betyr at skjermene benytter seg av den nye Displayport 1.3-standarden. Denne standarden kommer med en del av de nye skjermkortene fra blant andre AMD, og Samsungs nye skjermene er ventet å bli blant de første PC-skjermene som er klare for denne standarden.

VN-panel

Ellers er det verdt å merke seg at skjermene ikke kommer med IPS-panel, men i stedet med de såkalte VN-panelene. Disse byr på bedre kontrast og fargegjengivelse enn den gamle TN-standarden, men er ikke nødvendigvis bedre enn IPS.

Utover dette finnes det dessverre ikke så mye informasjon om Samsungs nye råtasser, ei heller hint om lanseringsdato eller pris. Skjermkortene som støtter Displayport 1.3 er imidlertid ventet å dukke opp til sommeren, så trolig vil skjermmodellene også komme på omtrent samme tidspunkt.

OLED-teknologien har også ankommet PC-skjerm-markedet: Nå har Dell sluppet sin første modell »

(Via Digital Trends)

Les også
Dell har lansert sin første OLED-skjerm til PC
Les også
FreeSync rykker et skritt nærmere folk flest
Les også
Samsungs nye PC-skjerm er ekstra bred
annonse