Tek.no

Nyhet

Kjenner du igjen Hardangervidda?

Kartverket lanserer Minecraft-versjon av Norge.

Kartverket
17 Apr 2015 15:00

I juni lanserer Kartverket et nytt kart over Norge – for Minecraft. Ved hjelp av dette kartet kan du spille Minecraft på en digital utgave av Norge, og kanskje bygge hus der du bor i virkeligheten.

Hvor detaljert kartet blir er imidlertid ikke helt klart enda.

Kommunikasjonsrådgiver Sveinung Engeland i Kartverket sier til NRK at de i alle fall skal klare å lage et kart i størrelsesordenen 1:50 000. Det vil si at en blokk i spillet tilsvarer 500 meter i virkeligheten.

Stort arrangement i Hønefoss

Minecraft-kartet lanseres i forbindelse med #hack4no 2015-arrangementet, som går av stabelen i Hønefoss den første helgen i juni.

Deltakelse der er gratis, og er åpent for både voksne og barn. Hovedtemaet på arrangementet skal være å finne nye og spennende måter å utnytte seg av gratis, offentlig data på.

Et eksempel på slik data er nettopp kart og data fra Kartverket. På deres nettsted kan du finne store mengder gratis kartdata, slik som vektor- og rasterkart av hele landet, terrengmodeller og vegdata.

Minecraft-kartet blir selvsagt også gjort tilgjengelig for nedlasting, slik at de som ikke har anledning til å delta på arrangementet kan leke seg der.

Vårt naboland Danmark er også digitalisert i Minecraft-form
Det tok ikke lang tid før det ble invadert av fremmede nasjoner

(Kilde: Kartverket, via NRK)

annonse

Les også