Til hovedinnhold

Årets mobilpriser er delt ut

Se hvem som vant prisene for blant annet Årets mobiltelefon, Årets nettbrett og Årets mobiloperatør.

Varg Aamo, Tek.no

Torsdag var store deler av den norske mobilbransjen samlet på Tek.no-konferansen på Scandic Fornebu. Etter et innholdsrikt faglig program ble dagen avrundet med festmiddag og utdeling av Tek.no-awards – tidligere Gulltasten.

Det ble delt ut priser i tilsammen ni ulike klasser, hvor fagjuryer har plukket ut vinnerne.

Sony og Samsung stakk av med to av de aller gjeveste prisene etter årets utdeling, for henholdsvis årets mobiltelefon og årets nettbrett. Det beste mobilkjøpet var det imidlertid Huawei som vant prisen for.

Mobiloperatørene OneCall, Phonero, Ice, Telenor og NetCom var alle nominert i klassen for årets operatør – men det var til slutt Telenor som stakk av med seieren. Solid kundevekst og god lønnsomhet, samt at de var overlegent best i dekningstesten Tek.no (tidligere Amobil) gjorde i sommer, var utslagsgivende for at Telenor vant prisen.

Her er alle vinnerne av Tek.no-awards 2014:

Foto: Sony

Årets mobiltelefon

Vinneren er: Sony Xperia Z3

Kampen om tittelen årests mobil har aldri vært tettere. Syltynn, superrask og med knallgod skjerm er årets vinner en av de ypperste mobilene på markedet. Legger du til at den er vanntett, så har du årets beste mobil, Sony Xperia Z3.

Årets beste mobilkjøp

Vinneren er: Huawei Ascend P7

En sjelden gang i blant dukker det opp mobiltelefoner som er både gode og billige. Årets beste mobilkjøp er en syltynn designmobil med knallgod skjerm og egenskaper alle andre mobiler i denne prisklassen kan misunne den. Årets beste mobilkjøp er Huawei Ascend P7.

Årets nettbrett

Vinneren er: Samsung Galaxy Tab S 10.5

Det er ikke så mange aktører som slåss om å være best i verden på nettbrett, men til gjengjeld slåss de så busta fyker. I denne kampen har årets vinner tatt frem det ypperste av design, materialer og skjermteknologi, og lansert et superbrett for så vel underholdning som proffbruk. Årets beste nettbrett er Samsung Galaxy Tab S 10.5.

Årets tilbehør

Vinneren er: Bose QuietComfort 25

Årets tilbehør representerer ikke noe nytt produktområde, men setter en ny standard på sitt område. Årets tilbehør er et must for folk på farten. Er du ute etter god lyd og den beste støydempingen velger du årets tilbehør, Boses nye hodetelefoner QuietComfort 25.

Årets mobiloperatør

Vinneren er: Telenor

Med høy markedsandel, økende gjennomsnittsomsetning per kunde (ARPU), stadig flere kunder og solig lønnsomhet imponerer operatøren. De har også vunnet den største dekningstesten som noen gang er gjennomført med flere tusen målepunkter.

Årets bedriftsforhandler

Vinneren er: Atea Mobil Sandefjord

I en kjede hvor det har vært store forandringer har denne forhandleren fortsatt å ta markedsandeler. De jobber langsiktig med kunder og leverandører, de har en klar målsetning om å være en totalleverandør på alle områder innen mobil, og de har lansert en rekke nye tjenester – som «Det frie valg».

Årets privatforhandler

Vinneren er: Elkjøp Gullgruven

Med godt over 100 utstilte terminaler, 30 «smart devices» og 4 operatører har denne forhandleren byens beste utvalg av teleprodukter. At vi snakker om en nyetablert butikk gjør det ikke mindre imponerende.

Årets distributør

Vinneren er: Brightstar 2020

Årets distributør har utmerket seg på mange områder. De har vunnet flere store caser, også på andre tjenester enn terminal, og kan vise til en sterk omsetningsvekst. De har også avtaler med alle operatørene og leverer til samtlige kjeder.

Årets fiberaktør

Vinneren er: Lyse med Altibox

Selskapet skapte en modell for fiberutbygging som har vært en vesentlig bidragsyter til norsk bredbåndsdekning, og som er kopiert verden over. Til tross for sterk kritikk fra enkelte hold har selskapet vært tro mot sin forretningsmodell og har skapt store verdier for sine kunder, partnere og eget selskap.

Årets hederspris

Vinneren er: Jon Fredrik Baksaas

Når Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas går av i januar 2016, har han sittet i jobben i 13 og et halvt år. I denne perioden har han levert gode resultater over tid – faktisk så gode at han havnet på en delt 32. plass på Harvard Business Reviews oversikt over de 100 beste toppsjefene i verden. I tillegg til å ha ledet Telenor til å bli et svært stort internasjonalt selskap, er Baksaas også formann i den mektige industriorganisasjonen GSMA. En enstemmig jury står bak valget.

Vi gratulerer vinnerne!

Her er noen bilder fra prisutdelingen:

annonse