Til hovedinnhold
NyhetiPhone 4 danker ut Nikon D90

iPhone 4 mer populært på Flickr enn Nikon D90

Mobilkamera danker ut spesialkamera

Nikon D90 har vært det klart mest populære kameraet blant Flickr-brukere siden august i fjor. Nå vippes imidlertid det populære digitale speilreflekskameraet av tronen av en kameramobil. Apple iPhone 4 topper listen etterfulgt av Nikon D90, Canon EOS 5D Mark II og Canon EOS Digital Rebel XSi.

Apples iPhone 4 er altså ikke lenger bare det mest populære mobilkameraet, det er også det mest populære kameraet uansett type.

Apples posisjon blant Flickr-brukere er ikke mindre dominerende om vi ser på tallene for kameramobiler. Her er Apple iPhone 4 størst, etterfulgt av Apple iPhone 3G, Apple iPhone 3GS og HTC Evo 4G. Om utviklingen holder seg som i dag, vil HTC Evo 4G om kort tid være slått av Appes iPod touch, som i korte trekk er en iPhone du ikke kan ringe med.

En av årsakene til Apples dominans på Flickr er at Android-brukere høyst sannsynlig vil velge andre fototjenester når bilder skal deles på nett. Android er utviklet av Google, som også eier Picasa, som er en integrert del av brukeropplevelsen på en Android-mobil.

Statistikken viser likevel at massemarkedet er i ferd med å velge mobilkameraet som foretrukket kamera når bilder skal knipses og deles. Det betyr at stadig flere opplever mobilkameraet som godt nok, selv om det fremdeles er et godt stykke igjen før bildekvaliteten er på høyde med det du får fra et dedikert kamera.

Les også
LG Optimus 3D straks salgsklar
Les også
Fem fete fotoapps til iPhone
Les også
Tilbyr kurs i mobilkamera-etikk
annonse