Til hovedinnhold

Dette kan bli en av de mest eksklusive smartklokkene hittil

Luksus-motehuset Gucci lanserer smartklokke i samarbeid med kjent artist.

Gucci

Etter hvert som smartklokke-bølgen har vokst seg stor og mektig har også andre aktører enn bare de tradisjonelle teknologiselskapene kastet seg på, slik som for eksempel tradisjonelle klokkeprodusenter. Noen ser også sitt snitt til å appellere til dem med mer eksklusiv smak. I det henseende har det kjente luksus-klesmerket Gucci nå gitt sitt bidrag.

Motemagasinet Vogue skriver at Gucci nylig dro sløret av en ny smartklokke, og utvider dermed antall luksusmodeller i det ennå ferske produktsegmentet. Det som gjør det hele enda litt mer spesielt er at klokken er utviklet i samarbeid med en rap-artist, nemlig Will.i.am, som også tidligere har forsøkt seg med smartklokker.

Blir selvstendig enhet

Den nye Gucci-klokken skiller seg fra en god del andre smartklokker på markedet ved at den ikke er knyttet opp mot mobiltelefonen på noe som helst måte, men derimot blir en helt selvstendig sak.

Will.i.am, eller William James som han egentlig heter, er med-designer av den nye smartklokken. Foto: Christian Bertrand/Shutterstock.com

Klokken skal blant annet sette brukeren i stand til å både ringe og motta telefonsamtaler, sende og motta tekstmeldinger, og lagre og spille av musikk. Den byr også på karttjeneste og kalender, og har i likhet med andre smartklokker treningsrelatert funksjonalitet.

I tillegg skal klokken også by på en personlig assistent som kan aktiveres med stemmen og som beskrives som «sofistikert», uten at det foreligger noe mer informasjon om hvordan denne skal fungere. Utover dette finnes det ennå ingen flere tekniske detaljer om den nye Gucci-klokken.

Blander mote og teknologi

– Ved å samarbeide om å utvikle en enhet som både er moteriktig og teknologisk avansert skal vi sammen skape noe som er unikt på markedet. I denne forbindelse har jeg funnet opp begrepet «moteologi», en kombinasjon av ordene mote og teknologi, som er akkurat det dette samarbeidet med Gucci representerer, sa Will.i.am under presentasjonen av produktet.

Pris og lanseringsdato er ennå helt ukjent, men med tanke på prisene på «vanlige» Gucci-produkter snakker vi antakelig ikke om en billig smartklokke. Hvorvidt den blir dyrere enn Apple Watch Edition, som er laget av 18-karats gull, er nok imidlertid tvilsomt. For øvrig har også LG sluppet en luksussmartklokke, LG Watch Urbane, men denne starter på kun 3300 kroner.

Den sveitsiske klokkeprodusenten Tag Heuer har også kastet seg på: Nå skal de lage smartklokke sammen med Intel »

annonse