Tek.no

Nyhet

Nå sys Facebook inn i Playstation

29 Jan 2011 09:41Først publisert 11 Okt 2010 15:00
annonse

At Facebook stadig integreres og kobles mot nye tjenester er ikke vanskelig å oppdage. Tar du en tur innom en nettavis eller annet populært nettsted er det en god mulighet for at noen du kjenner smiler mot deg i en egen Facebook-boks.

Selv egne applikasjoner, som den nye Windows Live Messenger, kan nå kobles mot Facebook på en slik måte at du knapt behøver å besøke selve nettstedet. Facebook blir altså stadig viktigere og mer vanlig - som du også kan se av den knappen under dette avsnittet.

Vil ha dine data til spill

Sony har stadig lagt til ny funksjonalitet i PlayStation 3, og i en oppdatering har det også blitt lagt til tettere integrasjon mot Facebook. Dette åpner for flere spennende muligheter for spillutviklerne, som ifølge Sony nå skal være i stand til å hente ut så å si hva de vil av informasjon og data fra Facebook - om du da gir dem tillatelse til det.
Noe av denne informasjonen vil kunne taes i bruk i spillsammenheng, ja faktisk "bakes inn" i selve spillopplevelsen på helt nye måter.

Et typisk eksempel er at bilder eller plakater i spillet vil kunne byttes ut med noen av dine eller dine venners bilder. Eller kanskje musikkspill som Guitar Hero eller Rockband kan lage spillelister basert på hva du liker på Facebook. Det er til og med snakk om at man kan modellere utseendet på personer i spill etter bildene dine - noe som kan bety at du risikerer å bli banka av mora di i en kommende bosskamp.

annonse

Spillkonsoller har for så vidt vært koblet mot Facebook tidligere, men da har informasjon i hovedsak gått den andre veien - som for eksempel sende ut oppdateringer eller oppnådde achievements rett på Facebook.

Noe for alle

En slik tett integrasjon mellom PlayStation og Facebook vil by på noe for alle. For deg som spiller kan det bety en mer skreddersydd og personlig spillopplevelse. Sony håper naturligvis på å kunne lokke til seg noen av de 200 millionene som av og til bruker Facebook til å spille mot venner og kjente, mens Facebook på sin side styrker sin lederposisjon som nettsamfunn og sosial spillplattform.
Medaljens bakside er naturligvis at Facebook kanskje ikke er like interessert i å verne om privatlivet ditt som du er. Men nå er det også frivillig å oppgi informasjon på Facebook, eller for den saks skyld la din PS3 få tilgang på disse dataene.
Kilde: Forbes

Les også
– Apple burde kjøpe Facebook
Les også
Slår tilbake mot PlayStation-piratene
Les også
10 Facebook-tips du bør kunne
Les også
I dag får du 3D-film på Playstation
Les også
Førsteinntrykk: 3D på PlayStation 3
annonse