Tek.no

Nyhet

Playstation-mobil nærmere virkeligheten

22 Nov 2010 10:55

Jada, vi vet dere har hørt det før – med jevne mellomrom dukker det opp rykter om at Sony Ericsson og ene foreldrehalvdel Sony tar ut synergiene mellom selskapene og kommer med en PlayStation-mobil.
Men nå kan det hende vi er nærmere enn tidligere, ettersom Sony Ericsson-sjef Bert Nordberg har snakket med Wall Street Journal, skriver Engadget. Han hinter kraftig om en PS3-mobil.
- Det er mye røyk og jeg kan fortelle at det må være ild et sted, sier Nordberg.
Han lover også at et nytt Sony Ericsson-produkt kommer til å se dagens lys under den store Mobile World Congress-messen i februar.
Steve Jobs har ved flere anledninger uttalt at spill vil bli et stort område for Apple og iPhone, og skryter av at selskapet skal blåse både PSP og Nintendo DS ut av vannet.
Nå ser det ut til at Sony Ericsson også ser muligheten for å nå nye kjøpergrupper ved å satse på spill.
- Sony er selvsagt et veldig sterkt merkenavn, og hvorfor skulle ikke vi benytte oss av det, sier Nordberg.

Android i bunn

Tidligere denne måneden dukket det opp bilder av en mobil med Playstation-knapper, og nettstedet Engadget er sikker i sin sak: – Dette er Playstation-mobilen.
Eier du allerede en Playstation vil du føle deg hjemme på den nye mobilen, som vil ha alle knappene du kjenner fra kontrolleren din. Det vil si piletaster, fire funksjonsknapper, start, select og ikke minst de to skulderknappene vi er vant til å finne på toppen av kontrolleren.
Ifølge bildene er det som er helt nytt et horisontalt berøringspanel som ligger i midten av telefonen. Det er ikke klart hvordan dette skal brukes i spill.
Begge deler blir en hyggelig avveksling fra berøringsskjermene som er eneveldendende på mange av dagens smarttelefoner og iPod Touch. Spesielt når det kommer til litt mer avanserte spill, der et stort utvalg av knapper nærmest er et absolutt krav.
Det er usikkert hvilken versjon av Android som vil brukes i telefonen når den lanseres. Ifølge Engadget finnes det prototyper der ute med dagens nyeste Android, 2.2 "Froyo", men at den mest sannsynlig vil kjøre det kommende 3.0 "Gingerbread.
Telefonen Engadget bringer bilder av skal være utstyrt med 512 MB lagringsplass og et microSD-minnekort på 8 GB. Nettstedet er misfornøyde med at telefonen er hele 1,7 cm tykk.

Like kraftig som PSP

Engadget har tidligere meldt at grafikken på Playstation Phone skal være av samme kaliber som vi finner på Playstation Portable Go. Noen av spillene som kan være på vei til platformen er God Of War, Call Of Duty: Modern Warfare og LittleBigPlanet. Dette vil i så fall være en stor seier for Android som spillplatform.

Dette er ikke det eneste Playstation-produktet som er på vei til lommen din. Sony skal ettersigende også jobbe med en ny utgave av Playstation Portable. Ifølge ryktene vil dette bli en større og kraftigere maskin enn "Playstation Phone", med en 5 tommer stor skjerm og den kraftige Cell-prosessoren som brukes i dagens Playstation 3.

Les også
Nå kommer PlayStation til Android
Les også
– PlayStation-mobilen i salg i mars
Les også
Her er PlayStation-mobilen
Les også
– Dette er Playstation-mobilen
annonse

Les også