Tek.no

Nyhet

Den beste kameramobilen

Janne Bjergli
27 Juni 2005 15:21

Det er flere telefoner som har levert meget gode bilder. Så for å kunne kåre en vinner, har vi måttet ta hensyn til ikke bare kvaliteten på bildet, men også funksjonalitet og brukervennlighet. Og det er her K750i har sikret seieren.

Tidlig i testen ble det klart at det ville stå om tre telefoner: Sony Ericsson K750i, Nokia 7710 og Samsung D500. Alle disse telefonene leverer meget bra bilder, men de representerer også hver sin klasse av telefoner.

Bildekvalitet:
Når det gjelder bildet tatt utendørs, er K750i en klar vinner. Den leverer her et meget bra bilde som best matcher referansebildet tatt med et vanlig digitalkamera (Kodak DX6940, 4 MP). Bildet har korrekte farger og er mer "livlig" enn de to andre som på sin side ble mørkere og litt blassere i forhold.
Vinner: K750i
Når det gjelder bildet tatt innendørs, er det faktisk Nokia 7710 som leverer det beste bildet. Kameraet til 7710 er såpass lysfølsomt at det ikke bare fanger små detaljer, men også får med objekter som befinner seg i ganske mørke omgivelser. Bildet tatt med D500 blir for mørkt, mens bildet tatt med K750i er litt kornete og sliter med noen mørke striper.
Vinner: Nokia 7710 
Funksjonalitet:
Alle de tre telefonene har et vell av funksjoner og muligheter. Men når man oppsummerer alle funksjonene, er det K750i og D500 som er best utstyrt på den fronten. Begge har f.eks. autofokus og kameralys - to ting som 7710 ikke har. Selv om 7710 har veldig mange muligheter for manipulering etter at bildet er tatt, foretrekker vi å kunne gjøre disse endringene før bildet blir tatt.
Videreformidling av bildet er enkelt med alle telefonene, men 7710 har ikke IR-port og det er bare K750i som dukker opp som en ekstern disk når den medfølgende kabelen blir koblet til. Dermed kan overføring skje i form av dra-og-slipp metoden.
Vinner: K750i
Brukervennlighet:
I denne kategorien ser vi på hvor enkelt det er å komme i gang med bruken av kameraet. Også her er K750i er soleklar vinner ettersom det ikke blir enklere å komme i gang enn å skyve til side et deksel. Her er det 7710 som er sinken. Det skal et par trykk med en penn i menyen før man er klar med den telefonen. D500 er klar etter at den er åpnet og kameraknappen er trykket inn.
K750i lar deg endre på alle innstillingene via et logisk menysystem som ikke dekker hele skjermen og dermed også motivet. Samsung har løst dette ved å tilegne alle nummertastene sin egen spesielle funksjon, men det ikke alltid like enkelt å vite hva de forskjellige knappene gjør om man ikke husker det. 7710 med sin tuch-screen tvinger deg til å bruke pennen for å gjøre de få endringene som er tilgjengelig før bildet taes.
Vinner: K750i
Til slutt vil vi påpeke at pris og størrelse også har spilt en rolle i dette. Nokia 7710 er klart den dyreste og største telefonen av de tre. Selv om bildene blir meget bra og den store skjermen viser bildene den tar sylskarpt, blir den for stor og for dyr til å kunne gå av med seieren.
Samsung D500 er den rimeligste og den minste telefonen i testen, men taper terreng pga. dårligere bildekvalitet, funksjonalitet og brukervennlighet. Den har på tross av sitt store internminne, ingen mulighet til å utvide det slik K750i og 7710 kan.
Dermed blir det Sony Ericsson K750i som med sine flotte bilder, gode funksjoner og suverent beste brukervennlighet som kåres til vinner. Bra størrelse og ikke minst en god pris er heller ikke å forakte.
Alle telefoner i testen er utlånt av Telebutikken og MPX. Fotoopptak er gjort i restauranten Potetkjelleren.

annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading