Til hovedinnhold

Dette kan bli nye Galaxy Tab

Samsung brukte den store skjermmessen FPD i Tyskland til å gi oss en liten sniktitt på hvilke skjermer vi har i vente det neste året. Den mest spennennde enheten på messen var en prototype av Galaxy Tab med en helt ny skjerm, melder Oled-Display.net.

Dagens utgave av Tab bruker en ordinær skjerm av typen LCD. Samsung har imidlertid lenge gått med planer om å ta i bruk den mer moderne Super AMOLED-teknologien, som de allerede bruker i mobiltelefonene Samsung S8500 Wave og Samsung Galaxy S.

Suverene skjermer
Super AMOLED-skjermer er dyre og produsereres foreløpig kun i et begrenset antall. Men de utgjør også et stort sprang fremover i bildekvalitet. De har høyere kontrast, bedre svartnivå, større visningsvinkel og kjappere responstid enn vanlig LCD.

Teknologien gjør det også mulig å lage svært tynne og klare berøringsskjermer, siden man ikke trenger et dobbelt lag med glass.

Det er ikke på det rene om prototypen som ble vist frem hadde Super AMOLED-skjerm eller bare vanlig AMOLED.

Kan få høyere oppløsning
Det gjenstår også å se om Samsung vil gjøre noe med oppløsningen til skjermen i Tab, som i dag er på 1024 x 600 piksler.

Selskapet har allerede vist frem en 7-tommers skjerm med 1200 x 600 piksler oppløsning som skal være klar for produksjonen i midten av 2011. Dette vil i så fall gi 20 % flere piksler og et hakket skarpere bilde enn dagens modell.

I videoen nedenfor kan du se en forklaring av hvordan Super AMOLED fungerer.

Her kan du lese vår test av Samsung Galaxy Tab:
TEST: Denne knuser iPad

annonse