Gir du blaffen i mobilforbudet?

I mars var det ti år siden det ble forbudt å snakke i håndholdt mobil mens man kjører bil. Men selv om over 64 000 bilførere er bøtelagt, gir svært mange blaffen i forbudet. En effektiv kontroll på en av innfartsårene til Oslo i rushtiden ville antakelig innbrakt omtrent like mye til statskassen som de 80 millioner kronene Statens Innkrevingssentral har fått inn i løpet av disse ti årene.

Terskel

For å kjøre lovlig trenger du et håndfrisett i bilen. Dette er standard på mange nye biler, som kommer med Bluetooth håndfri integrert. Men terskelen for å koble mobiltelefonen til dette systemet kan synes uoverkommelig for mange. Selv bilister med fabrikkmontert håndfri synder nemlig mot mobilforbudet. Men de aller fleste biler har ikke noe håndfrisystem i det hele tatt.

Det finnes med andre ord et stort marked for enkle og rimelige løsninger som gjør det mulig å snakke lovlig mens du kjører. Det forteller Farrah Legerot (bildet) i SuperTooth. SuperTooth er markedsledende på mobile håndfriløsninger og har flere modeller på det norske markedet. Men i Norge går salget trått. – Mange vet ikke at det finnes slike løsninger, og derfor må vi bli flinkere til å få frem budskapet, sier hun til Mobilen.no.

Løsningene SuperTooth selger i dag har automatisk oppkobling til mobiltelefonen. De festes til bilens solskjerm ved hjelp av en metallklemme og en kraftig magnet. God batterikapasitet, enkel betjening og god lydkvalitet skal gjøre produktene så praktiske at de faktisk blir brukt.
Og for dette har SuperTooth også vunnet flere sammenliknende tester.

Nordmenn er trege

Den norske distributøren av SuperTooth, TT Micro, erkjenner at det går tregt å få nordmenn til å være lovlydige mobilbrukere. – For oss hadde det vært fint om bøtesatsen ble fordoblet, sier Tom Vedvik i TT Micro. Men allerede i dag koster det 1300 kroner å bli tatt for ulovlig mobilbruk. Det er myer mer enn hva håndfriløsningen fra SuperTooth koster, sier Vedvik. (Sjekk prisen på Supertooth Handsfree i vårt prisøk)
De enkle og lette løsningene passer også for dem som skal kjøre leiebil i utlandet, der bøtesatsene i mange tilfeller er betydelig høyere enn i Norge. De mobile håndfrisettene krever ingen installasjon, og kan enkelt flyttes fra bil til bil, sier Vedvik.
Mobilen.no har testet en del slike løsninger som du kan lese mer om her:
Iphone-håndfri med FM-sender
Test: Supertooth One – billig, bra og lovlig håndfri
Blåtann til solskjermen.

Les også
Vil forby mobil i gangfelt
Les også
Supertooth Buddy
Les også
Slik velger du riktig hodesett
Les også
Mobilprat med frie hender
Les også
Trådløs håndfri med musikk i bilen
Mer om
annonse