Til hovedinnhold

Si farvel til WiMP

Den norske streamingtjenesten skifter navn til TIDAL.

skjermbilde/montasje

Streamingtjenesten TIDAL ble lansert på det norske markedet for en måneds tid siden – som en amerikansk «tvillingsøstertjeneste» til norske WiMP. Den gang ble vi fortalt at begge tjenestene ville bestå, til tross for at det virket litt overflødig å ha to nesten helt like tjenester.

Det kom derfor ikke som noen stor overraskelse at WiMP i dag sendte ut en melding om at tjenesten skifter navn til – jepp, du gjettet det – TIDAL. Heldigvis kan du logge inn med samme brukernavn og passord, og dermed få med alle spillelister og favoritter over til TIDAL.

Fremover vil du ikke kunne opprette nye WiMP-kontoer. Derimot kan du logge inn på både WiMP og TIDAL med brukernavnet du har fra før, mens WiMP fases ut.

Tabbe-lansering i USA

Foreløpig finnes det ingen reelle utfordrere til suverene Spotify på det amerikanske markedet. Dette ville rapperen Jay-Z gjøre noe med, og derfor kjøpte han det norsk-svenske selskapet Aspiro AB. I praksis kjøpte han altså de nesten identiske streamingtjenestene TIDAL og WiMP. Heretter vil vi kun se merkenavnet TIDAL.

Selve lanseringen av TIDAL i USA før påske gikk imidlertid ikke spesielt bra. Artistene som var med på pressekonferansen, deriblant Madonna, Rihanna og Kanye West, fikk nemlig slakt i amerikanske medier etterpå. Istedet for å lansere en ny og spennende musikktjeneste for musikkinteresserte, virket det som de heller lanserte en slags støtteorganisasjon for musikkbransjen.

Spotify vs. TIDAL

TIDAL har for øyeblikket 25 millioner låter i katalogen sin, samt 75 000 musikkvideoer.

I motsetning til Spotify, får du muligheten til å høre låtene i såkalt lossless-format, altså FLAC/ALAC 44.1kHz / 16 bit - 1411 kbps. Et slikt HiFi-abonnement hos TIDAL koster det dobbelte, altså 199 kroner per måned, av det du må betale for et Spotify-abonnement.

Lydkvaliteten er foreløpig den største fordelen TIDAL har over Spotify. Flere artister hinter imidlertid om at de vil slippe musikken sin tidligere på TIDAL enn på Spotify i fremtiden. Med Spotifys reklamefinansierte gratistilbud, trofaste kunder, og overlegne grensesntitt, skal det likevel litt til å slå dem ned fra tronen.

Vi fikk prøve TIDAL tidlig:
Jay-Zs streamingtjeneste er lansert i Norge »

annonse