Nyhet

Dette er den første PC-skjermen med den nye «kvanteprikk»-teknologien

Skal gi langt bedre farger og lanseres snart i Europa.

LCD-teknologien begynner å bli gammel, men er på ingen måte ferdig utviklet. En ny løsning som er blitt lansert den siste tiden for å revitalisere de trauste LCD-panelene er den såkalte «kvanteprikk»-teknologien, og nå er en PC-skjerm med denne teknologien blitt lansert.

I forbindelse med IFA-messen har selskapene QD Vision og MMD nemlig kunngjort den europeiske lanseringen av en ny 27-tommers Philips-skjerm kalt 276E6ADS, som altså skal være førstemann ut med kvanteprikk-teknologien blant PC-skjermer.

Ørsmå krystaller

MMD markedsfører og selger produkter med Philips-merket, mens selskapet QD Vision spesialiserer seg på nettopp kvanteprikk-teknologien. Den nye Philips-skjermen ble opprinnelig kunngjort i en pressemelding i begynnelsen av juni.

Teknologien skal gi langt bredere fargespekter og bedre fargemetning enn vanlig LCD. Foto: Philips

Kvanteprikk-teknologien går i korte trekk ut på å legge en film med ørsmå krystaller mellom baklyset og selve LCD-panelet skjermen. Disse krystallene, som har en størrelse på bare noen nanometer, har deg egenskapen at de gjengir ulike farger som varierer etter størrelsen på krystallene.

Løsningen gjør det mulig for panelet å levere et mye større fargespekter enn på en vanlig LCD-skjerm, i tillegg til bedre fargemetning og lysstyrke. Den nye Philips-skjermen benytter QD Visions kvanteprikk-teknologi «Color IQ», og skal by på 99 prosent av fargenyansene i Adobe RGB-fargerommet.

Skal være overkommelig priset

Ifølge MMD og QD Vision er mesteparten av dagens PC-skjermer i det høyere prissegmentet i stand til å gjengi under 95 prosent av Adobe RGB-spekteret, mens mer gjennomsnittelige skjermer kun takler rundt 70 prosent.

Med Color IQ-løsningen mener selskapene altså at de har laget en skjerm som gjengir bortimot det fulle spekteret – og det til en overkommelig pris. Hva den nye Philips-skjermen, som for øvrig har en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, vil koste er imidlertid ennå ikke kjent.

Skjermen skal lanseres i Europa i oktober, men det er uvisst akkurat når den blir tilgjengelig i Norge. For en kjapp introduksjon til QD Visions kvanteprikk-teknologi kan du sjekke ut videoen under.

Ønsker du mer informasjon om hva kvanteprikk-løsningen innebærer? Her er vår guide til teknologien (Ekstra) »

(Via Sweclockers)

Les også
Denne TV-en kan noe ingen andre kan
Les også
De beste TV-ene er kåret
Les også
Dette er kvanteprikkene som skal gi LCD-teknologien nytt liv
annonse