Til hovedinnhold

Fem triks alle iPhone-eiere bør kunne

Slik får du enda mer ut av telefonen din.

Apples iPhone dukket opp på markedet i 2007, og har siden den gang funnet veien til mange norske lommer. Men selv om du kanskje har hatt iPhonen din i mange år, er det ikke sikkert at du vet om alle småtriksene Apples operativsystem har å by på.

I den anledning har vi laget en liste over fem skjulte iPhone-triks du trolig ikke visste om, basert på BGRs triksliste.

1. Skriv tall og symboler raskere

Selv om det ikke tar så veldig lang tid, er det en småirriterende jobb å sette inn symboler i en tekstmelding eller e-poster. Vel, det finnes et triks som gjør jobben både raskere og enklere, forutsatt at du bare skal bruke ett tegn.

Alt du trenger å gjøre mens du skriver en melding, er å holde inne symbolknappen. Symboltastaturet vil dukke opp, og uten å løfte fingeren, sklir du den til symbolet du vil bruke. Slipp fingeren, og det vanlige tastaturet vil dukke opp, og symbolet er skrevet ned.

Det sparer nok ikke så veldig mye tid, men du slipper å trykke en ekstra gang på symbolknappen, og så fort du blir vant til å gjøre det kommer du aldri til å skjønne hvordan du skrev meldinger uten å bruke dette trikset.

2. Angre sletting

Du visste sikkert at du kan angre på ting du skriver ved å riste på telefonen din, men visste du at riste-funksjonen fungerer i e-post-appen også?

Hvis du angrer på at du slettet en e-post trenger du bare å riste på telefonen, og du blir spurt om du vil angre slettingen.

3. Kom raskt til toppen i nettleseren

Visste du at du ikke trenger å skrolle som en gal for å komme tilbake til toppen av en side i nettleseren din?

Så fort du beveger deg nedover på en nettside i Safari på iPhone, trenger du bare å dobbelttrykke helt på toppen av skjermen for å fly tilbake til toppen.

På denne måten kommer du lynraskt til toppen av nettsiden, hvor du som oftest vil finne menyer og knappene du trolig var ute etter.

4. Bruk telefonen som vater

Du har sikkert sett at iPhonen din har en innebygd kompass-app, som trolig ikke blir brukt av så veldig ofte. Men, da iOS 7 ble sluppet i fjor sommer, ble kompass-appen oppgradert, uten at Apple gjorde noe stort poeng av det. Nå kan nemlig appen også brukes som et vater.

Alt du trenger å gjøre er å gå inn på kompass-appen, og sveipe til siden. Du får opp to sirkler, og når de møter hverandre helt i midten av skjermen, ligger telefonen helt flatt. Ganske nyttig hvis du skal henge opp noe på veggen, eller forsikre deg om at noe er helt flatt.

5. Spar tid ved å ikke skrive .com og .no

Hvis du synes det er irriterende å skrive enn nettadresser i nettleseren, kan vi berolige deg med at du kan spare flere sekunder (eller kanskje bare ett?) med dette tipset.

I stedet for å skrive inn «.no» eller «.com» på slutten av adressen, kan du i stedet holde inne fingeren på punktumknappen, ved siden av mellomromstasten. Da får du opp åtte forskjellige avslutninger du kan velge imellom.

Sjekk enda flere tips hos BGR.

Har du andre gode forslag til små iPhone-triks? Kom gjerne med dem i kommentarfeltet nedenfor!

Trodde du at du kunne alt om Spotify?
Her er 10 Spotify-triks du neppe kunne fra før av »

(Kilde: BGR)

Les også
Nå kan du angre e-posten du nettopp sendte
Les også
—Apple forbereder tidenes største iPhone-lansering
annonse