Nyhet

Samsung Galaxy S6 har alvorlig minneproblem

Selskapet skal nå være i ferd med å lage en fiks.

Samsungs nyeste flaggskipmobil Galaxy S6 har blitt en svært så vellykket modell som både sprenger tekniske rekorder og som ble en stor hit hos forbrukerne allerede før lanseringen. Helt problemfri er den imidlertid ikke. Som blant andre International Business Times og Forbes melder har Samsung nå bekreftet at S6 har et alvorlig minneproblem.

Saken skal ha blitt omtalt på selskapets britiske Facebook-side etter at en rekke brukere begynte å klage. Problemets kjerne skal være en feil i måten S6-mobilene bruker og frigjør RAM-minnet på.

Gjør at apper spiser opp minnet

Normalt skal RAM-minne frigjøres straks en applikasjon eller tjeneste lukkes av brukeren, men den nylig oppdagede feilen gjør at minnet ikke frigjøres. Dermed spises stadig mer av minnet opp av nye apper som åpnes, noe som fører til at appene går stadig tregere og til slutt krasjer.

Samsung Galaxy S6 har visstnok minneproblemer. Foto: Samsung

En fiks til problemet skal allerede være underveis. Samsung skriver på den britiske Facebook-siden at selskapet jobber med å rulle ut mikro-oppdateringer som skal rette på feilen, og oppfordrer brukere som opplever problemet til å se etter nye programvareoppdateringer på mobilen.

I mellomtiden er en effektiv, midlertidig løsning å simpelthen lukke samtlige applikasjoner via multitasking-menyen, eller slå mobilen av og på. Det er for øvrig uvisst akkurat hvor mange som har rapportert om minneproblemene.

Trolig Android-problem

Som Forbes peker på ligger feilen sannsynligvis ikke kun hos Samsung, men trolig hovedsakelig hos Google. Selskapet skal tidligere ha innrømmet at den nyeste Lolipop-versjonen av Android har problemer med minnehåndtering, og problemet skal visstnok ikke ha blitt løst i de påfølgende oppdateringene 5.0.1, 5.0.2 og 5.1.

Listen av endringer som kommer med den nye 5.1.1-oppdateringen skal visstnok inneholde forbedringer av RAM-håndteringen, men det er ennå uvisst når denne oppdateringen vil bli offisielt sluppet til S6-modellene. Innen den tid skal altså Samsungs egne oppdateringer forhåpentligvis løse problemet. Det er uvisst om andre mobiler har opplevd det samme problemet.

Galaxy S6 slår konkurrentene på flere områder: Nå viser det seg at mobilene også er best i sollys »

Les også
Slik blir tøffingutgaven av Samsung Galaxy S6
Les også
Skjermer i sol: 19 modeller testet: Disse mobilene er best i sol
Les også
Samsung skyver Apple ned fra tronen
Les også
Samsung Galaxy S6 Edge: Et smykke av en supermobil
Les også
Samsung Galaxy S6: Mobilen som sprenger rekorder
Les også
Samsung har lansert mobilbetaling – og den kan brukes overalt
annonse