Tek.no

Nyhet

Seinfeld: – YouTube er en diger søppelbøtte

Den kjente komikeren er ikke begeistret for det kjente videonettstedet.

Featureflash/Shutterstock.com
17 Apr 2015 18:03

Basert på de enorme brukertallene som den Google-eide videotjenesten YouTube har kan man nok trygt konkludere med at nettstedet har en stor fanskare, men det finnes også kritikere, til og med av den prominente sorten. Som nettstedet BGR nå melder er den verdenskjente komikeren Jerry Seinfeld en av dem.

Det kom frem under en spørsmål-og-svar-seksjon i forbindelse med et pressearrangement i Los Angeles nylig. Komikeren hadde møtt opp for å promotere en annen videotjeneste, nemlig Crackle, som blant annet distribuerer originale Internett-serier, inkludert Seinfelds egen serie «Comedians in Cars Getting Coffee».

– YouTube er en søppelbøtte

Seinfeld fikk blant annet spørsmål om hva han mente om brukergenerert Internett-innhold generelt, og det var da de YouTube-kritiske kommentarene kom. Komikeren sparte heller ikke på kruttet.

Ikke alle liker den populære videotjenesten YouTube. Foto: JuliusKielaitis/Shutterstock.com

– Jo mindre, jo bedre. Jeg har ikke lyst til å se på det dritet. Vi har en stor søppelbøtte som heter YouTube for brukergenerert innhold. Vi forsøker å heve nivået en smule. Jeg mener at showbusiness er for talenter; det er de som burde være i den bransjen. Vi bør opprettholde hierarkiet, og jeg liker å være på toppen av pyramiden, sa Seinfeld.

Komikeren er likevel generelt positiv til digital distribusjon av videoinnhold via Internett, som er årsaken til at han er en stor tilhenger av Crackle-tjenesten. Han mener slike tjenester gjør det mye enklere å få innhold ut til massene, som var årsaken til at han ønsket å bruke plattformen til å distribuere sin Internett-serie «Comedians in Cars Getting Coffee».

Mener Internett er TV

– Hva er Internett? Det er en måte å nå ut til folk på. Vi har produsert denne serien på Crackle i noen år nå, og for meg er dette ekte TV. «Tele» betyr bare å sende, og «visjon» betyr bilder. Det er egentlig bare en enklere måte å få et program ut på, uten en hel del komplikasjoner, sa Seinfeld.

Crackle er en tjeneste som ble opprettet tidlig på 2000-tallet og som nå er eid av Sony. I tillegg til å distribuere originalt Internett-innhold byr tjenesten også på Hollywood-filmer og TV-serier. Innholdet er gratis å se med reklame. Hele transkripsjonen av Seinfelds kommentarer kan du lese hos Tubefilter.

YouTube-eieren har nå havnet i trøbbel i Europa: Google risikerer nemlig 50 milliarder kroner i bot »

Les også
Nå kan du strømme video i mye bedre kvalitet på YouTube
Les også
Fra i dag vil Google «straffe» nettsider som ikke er mobiloptimaliserte
Les også
Reklamefri YouTube er underveis
Les også
Nå blir det trygt å la barna bruke YouTube
Les også
– YouTube klarer ikke å luke ut terrorpropagandaen
Les også
Facebook tvinges til å sensurere nettsider som fornærmer profeten Mohammed
annonse

Les også