Tek.no

Nyhet

Vil ha slutt på opplåste mobiler

Marius Røstad
20 Sept 2007 12:42

Etter Apples iPhone-lansering har det pågått et enormt kappløp for å låse opp telefonen, som har vært låst til mobiloperatøren AT&T. Til slutt har det kommet flere løsninger for å få dette til, både kommersielle løsninger og gratisprogrammer som kan lastes ned på nettet.
Ikke overraskende er dette lite populært hos AT&T, som har betalt i dyre dommer for å være eksklusiv leverandør av telefonen i USA. Naturligvis vil dette også være et tema hos de europeiske operatørene som nå skal selge mobilen. Nå har da også Apple skjønt alvoret og vil gå til angrep mot alle de som låser opp mobilene.

Les også:
- Advarer mot Apple iPhone
- Slik får du låst opp iPhone
- Syk betaling for opplåst iPhone

I forkant
Under en pressekonferanse i forbindelse med Europa-lanseringen av iPhone denne uken uttalte nemlig Apple-sjef Steve Jobs at selskapet vil aktivt bekjempe forsøk på å låse opp mobilen.
- Vi vil prøve å ligge i forkant. Folk vil prøve å bryte seg inn, og det er vår jobb å stanse dem, sier Jobs til Computerworld.

Ødelegger mobilen
Apple-sjefen sier imidlertid ikke noe om hvordan de skal stoppe alle forsøkene på å låse opp telefonene. Det er heller ikke kjent hvilke konsekvenser det kan få for brukere som eventuelt låser opp sine Apple-mobiler.
Ars Technica spekulerer imidlertid i at Apple kan bruke sine jevnlige oppdateringer til å sette eventuelle opplåste mobiler ut av spill på permanent basis. De hevder dette er overveiende sannsynlig. Varselsignalet til andre som kunne tenke seg å låse opp sine iPhones vil i hvert fall mottas klart og tydelig.

annonse

Les også