Tek.no

Nyhet

Nokia lanserer mobil nettradio

Iris Andersson
4 Des 2007 08:00

- Utforsk og lytt til radioprogrammer som blir kringkastet over Internett, skriver Nokia, og lanserer nå Nokia Internet Radio.
Nokia Internet Radio er en tjeneste som lar deg lytte på digitalradio med mobiltelefonen din. Det du trenger er et lite tilleggsprogram du kan laste ned via www.nokia.com/internetradio. Programmet vil  bli forhåndsinstallert i Nokias nyere mobiler med Symbian Series 60, versjon 3.

Les mer:
- Musikk i kjempevekst
- Nå kommer mobilen som knuser N95
- Test: Nokia N95 8GB

Vil gi deg nye musikkopplevelser

- De fleste nye musikkopplevelsene får du når du lytter til radioen. Ved å tilby Nokia Internet Radio til mobile enheter, blir radio mer tilgjengelig, og gir mennesker nye måter å finne musikk på, sier Tommi Mustonen, sjef for Nokias musikkavdeling i en pressemelding.

Med hundrevis av radiokanaler å velge mellom på verdensbasis, skal det bli enkelt å finne musikk. Du kan søke på kanalnavn, sjangre, land eller språk. De ti mest populære radiokanalene er til enhver tid listet opp. Du kan også legge til kanalene i "Favoritter", slik at de blir lettere å finne igjen senere.

Lydkvaliteten bedres dersom du har god tilkobling mot mobilnettet (eller WLAN).

Støtte

Nokia Internet Radio-programmet er for øyeblikket tilgjengelig for Nokia N82, Nokia N91, Nokia N95 og Nokia N95 8GB, men Nokia planlegger å gjøre dette tilgjengelig for flere mobilmodeller. Her finnes en oppdatert liste over støttede modeller. Dersom du ikke har noen av disse modellene, kan du alltids velge et annet radioprogram for Symbian 60-serien, se her på oversikten over radioprogrammer.
OBS; Dette programmet bruker datatrafikk, og derfor vil vi anbefale deg å være oppkoblet WLAN, trådløst nettverk, om du ønsker å høre på digitalradioen. Eventuelt kan du anskaffe deg et abonnement der all datatrafikk er inkludert.
Dersom du ikke gjør dette, og lytter mye til digitalradio, kan du fort få deg et sjokk når telefonregningen kommer, ettersom flere operatører ikke har pristak for pakkedata. Andre har pristak som kan være satt til 75 eller 50 kroner dagen. Sjekk med din operatør om hva som gjelder for ditt abonnement.

annonse

Les også