Til hovedinnhold

– Globalt marked for mobilannonsering

Inntektene til himmels det siste året.

iStockphoto/Kamruzzaman Ratan

På verdensbasis steg salgsinntekter på mobilreklame med hele 82,8 prosent i løpet av 2012, og ligger nå på totalt 54 milliarder kroner (8,9 milliarder dollar). Det skriver Cellular News. Året før var den totale inntekten på 32 milliarder kroner (5,3 milliarder dollar).

Samtidig står Asia-Stillehavsregionen og Nord-Amerika for henholdsvis 40,2- og 39,8 prosent av mobilreklameinntektene. Vest-Europa, med Norge inkludert, seiler etter på 16,9 prosent, med til sammen 9,1 millioner kroner (1,5 millioner dollar). Dette er likevel en økning på 91 prosent sammenlignet med 2011.

Reklame på søk er størst

Analysebyrået IHS står bak tallene. De har også kommet frem til at det er flest penger å tjene på søk gjort via mobilen. Det utgjør hele 52,8 prosent av totalen. Øvrige annonsevisninger står for 38,7 prosent, mens SMS-reklame og annen reklame via meldingstjenester utgjør 8,5 prosent.

"Fra et kreativt og kommunikasjonsmessig standpunkt er mobilannonsering hyper-personlig. Imidlertid er det fra et forretningsmessig perspektiv globalt, mer enn andre typer media. Mobilreklame blir planlagt, kjøpt og solgt på tvers av landegrenser og regioner, sier Daniel Kapp, direktør for annonseundersøkelser i IHS og forfatter av studien, ifølge Cellular-News.

Noen av årsakene til den enorme veksten som har vært på mobilreklame det siste året skal ifølge undersøkelsen være at flere bruker smartmobiler med 3G- eller 4G-støtte, at vi bruker mer tid på mobile enheter og at bedrifter har funnet bedre løsninger for å tjene penger på mobilbrukerne.

Les også: Slik blir fremtidens mobilannonser

(Kilder: Cellular News)

annonse