Til hovedinnhold

iZettle lanserer sikrere mobilbetaling i Norge

Bluetooth-kortleser med PIN-kode skal forenkle betaling for småbedrifter og enkeltpersoner.

iZettle

iZettle har kommet med en ny løsning som gjør det mulig å betale med kort via mobiltelefonen. Forskjellen i forhold til løsningen de har vist tidligere, er at den nye løsningen benytter en trådløs kortleser som kobler seg til mobiltelefonen, og som lar den som betaler bruke PIN-kode.

Kortleseren kobler seg til mobiltelefonen trådløst via Bluetooth.Foto: iZettle

Manglende PIN-kode var årsaken til at Visa i fjor avbrøt sitt samarbeid med iZettle.

Betalingsløsningen er beregnet på småbedrifter og enkeltindivider som ønsker å kunne ta betalt, uten å måtte leie dyre betalingsløsninger. Etter at man har kjøpt kortleseren for 490 kroner betaler man 2,75 prosent av beløpet for hver transaksjon. Dette er det altså eieren av kortleseren som betaler, kunden forholder seg til den prisen som er avtalt med selgeren.

Bluetooth

Den nye kortleseren kobler seg til telefonen eller nettbrettet via Bluetooth. Den som skal betale setter kortet inn i kortleseren og bekrefter kjøpet med en PIN-kode. Kortleseren skal ifølge iZettle fungere med alle de viktigste kredittkortene, som Visa, Visa Electron og MasterCard.

Selv om iZettle nå lanserer en ny og sikrere utgave av betalingsløsningen, vil de beholde den forrige løsningen hvor kortleseren plugges rett i telefonen – og sikkerheten består i at kunden signerer.

– Små bedrifter fortjener en enklere, mer mobil og rimeligere måte å akseptere kortbetaling på. Det at vi nå legger Chip & Pin-produktet til vår portefølje vil være et viktig steg for å gjøre dette til virkelighet, sier iZettle-sjef Jacob de Geer i en pressemelding.

Les også: – Vil samle alle kredittkortene dine i én app

Mer om
annonse