Til hovedinnhold

LGs nye toppmodell kan lades på en halvtime

... og nå er pris og dato klar for Norge.

Finn Jarle Kvalheim, Mobilen.no

LGs nyeste toppmodell, G2, ble lansert med brask og bram i New York for noen uker siden. Den gang var det noe usikkerhet rundt pris og nøyaktig dato. Det er det ikke nå lenger.

LG G2 vil nemlig være i salg i norske butikker fra 30. september, altså om en måned. Veiledende pris er på 4500 kroner, men vi ser at butikkene som foreløpig lister modellen i Prisguide har lagt seg på rundt 4900 kroner.

Se videodemonstrasjon av LG G2

Søker testpiloter

Det er verdt å merke seg at LG også tar opp et blad fra Samsungs markedsføring den senere tiden – de vil nemlig tilby LG G2 til testpiloter gjennom en egen nettside. Nøyaktig hvilke krav som må oppfylles har selskapet foreløpig ikke sagt noe om.

I de tilfellene vi har sett slike programmer tidligere, har kravene dreid seg om å skrive en snutt om produktet i etterkant.

Svært kraftig telefon

LG G2 er en særdeles velbestykket mobiltelefon med Qualcomms kraftigste maskinvare på innsiden. Den har en flott 5,2 tommer stor full-HD-skjerm, og et mekanisk stabilisert kamera som skal gjøre det enklere å ta bilder i dårlig belysning.

Gitt de heftige spesifikasjonene er det en forholdsvis rimelig pris LG har oppgitt på telefonen. Telefoner som er så proppfulle av de nyeste teknologiene pleier å koste opp mot 5500 kroner ved salgsstart. Det gjenstår å se om butikkene vil legge seg på LGs anbefalte pris, eller om telefonen fortsatt vil koste rett under 5000 kroner når den begynner å komme på lager.

Les også: Sniktitt på Qualcomm Snapdragon 800

Lynrask lading

Noe som ikke har vært mye nevnt er at LG G2 har en litt spesiell batteriteknologi. LG er nemlig, akkurat som konkurrenten Samsung, et voldsomt stort selskap, som har hendene sine i en rekke ulike teknologiske felt. Det er LG Chem som lager batteriet som står i telefonen, og det skal kunne lades svært fort.

Teknikker for hurtigere lading ser vi stadig vekk – Qualcomms Quick Charge-teknologi er kanskje den mest kjente, og uten at vi vet det sikkert, ser vi ikke bort fra at også denne teknologien hjelper til i G2, ettersom den altså har innmat fra Qualcomm.

– Opp til 80 prosent på en halvtime

Til mobilsiden.dk forteller LG Danmark-sjef Morten Aagaard, at G2 skal kunne lade opp til 80 prosent på en halvtime.

For å beholde den hastigheten er det imidlertid viktig at du tar vare på laderen. LG G2 kommer nemlig med en lader som leverer hele 3 ampere ved 5 volt. De kraftigste laderene som følger med mobiler i dag ligger på 2 ampere ved samme spenning.

Dersom Qualcomms Quick Charge-teknologi er en del av løsningen, sitter det også teknikk i laderen som er i stand til å oppdage telefoner som støtter Quick Charge. En lader uten denne teknologien vil ikke kunne gi like rask lading av telefonen, og du kan ende opp med å måtte vente lenge før den er klar.

Vil du vite mer om LG G2? Les sniktitten her

(Kilder: pressemelding, mobilsiden.dk)

annonse