Tek.no

Nyhet

Disse ultrabrede skjermene skal være de første i sitt slag

LG sier de har noe helt nytt å by på.

LG
Eigil Knudsen
7 Sept 2016 10:36

Det såkalte 21:9-formatet, ofte kalt «ultrabred», er ennå relativt sjelden vare når det gjelder PC-skjermer. I forbindelse med IFA-messen har LG introdusert hele to nye modeller i denne kategorien som skiller seg litt ut.

LGs nye 21:9-skjermer bærer modellbetegnelsene 38UC99 og 34UC79G og retter seg mot henholdsvis de med store krav til skjermflate og til spillerne. Begge har kurvet design.

Verdens største

Som navnet antyder har 38UC99 en størrelse på solide 38 tommer, som gjør skjermen til verdens største 21:9-PC-skjerm, ifølge LG selv. Modellen har også QHD-oppløsning på 3840 x 1600 piksler og USB Type-C, som også skal være unikt i dette segmentet.

Den spillrettede 34UC79G.
LG

Når det gjelder den andre modellen, 34UC79G, er dette altså en spillskjerm. I den forbindelse byr den på en oppdateringsfrekvens på 144 Hz, som LG mener gjør skjermen til den første kurvede 21:9-modellen med denne frekvensen.

FreeSync

Ikke minst byr denne skjermen også på den spillvennlige FreeSync-teknologien fra AMD. Dette er en teknologi som forhindrer såkalt «riving» i bildet ved at skjermpanelet og grafikkortet fungerer sammen på den måten at panelet starter å tegne opp et nytt bilde kun når grafikkortet har et klart.

38-tommeren har en anbefalt, amerikansk utsalgspris på 1500 dollar, cirka 12 400 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet foreligger ennå ikke på noen av modellene.

Vi har testet en ganske rå 21:9-spillskjerm før:
Les testen vår av Asus' lekre 34-tommer »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
AOCs slipper lynrask og kurvet spillskjerm
Les også
Nå lanserer Samsung en kurvet spillskjerm med kvanteprikker
Les også
Dette er høydepunktene fra årets IFA-messe
Les også
Samsung slipper kurvet spill-skjerm med kvanteprikker
Les også
Acers nye skjermer lar deg sikte i spill med øynene
annonse

Les også