Til hovedinnhold

Slutt på "AMD mot Intel"

AMD gir opp – vil la Intel dominere på PC.

AMD har vært i hardt vær denne høsten. Etter å ha ligget noen år i Intels kjølvann, og gjort en fin jobb med billigplattformen Fusion, var det mange som håpet på noe i nærheten av fordums storhet med den nye Bulldozer-arkitekturen. Dessverre innfridde ikke den nye prosessoren forventningene som hadde bygd seg opp.

Les fagredaktørens kommentar: – Bulldozer skuffer

Nå kommer det også for en dag at AMD ønsker mindre fokus på konkurransen og rivaliseringen med Intel, og sånn sett også tradisjonelle prosessorer for PC-markedet.

– Vi er ved et vendepunkt. Vi må alle gi slipp på den gamle "AMD mot Intel"-tankegangen, for det vil ikke handle om det lenger, skal AMDs talsmann Mike Silverman ha sagt ifølge MercuryNews.

Mer mobilt?

I stedet for fokus på det ordinære PC-markedet er det nå forventet at AMD heller vil satse mer på mobile plattformer – både sine eksisterende og for nye segmenter. Men det blir heller ikke enkelt. I tillegg til Intel har vi også ARM og Nvidia til å krige om kakebitene i alt fra mobiler til nettbrett og ultraportable PC-er.

Derfor er det kanskje ikke så rart at vi også ser AMD på vei inn i minnemarkedet. Konkurransen rundt prosessorer og plattformer kan nemlig bli hard og vond uansett hvilke nivåer AMD sikter seg mot, og da er det greit å ha flere bein å stå på.

Oppdatert: Det er kanskje på sin plass å presisere at AMD ikke har tenkt å gi seg med prosessorer for vanlige PC-er. Kjernen i saken er at AMD vil fjerne fokuset selskapet har som utfordrer til Intel, og heller vil satse på et bredere spekter av produkter i flere markeder.

Kilde: Softpedia

annonse