Til hovedinnhold

- Hyggelig med konkurranse

Fra mandag 10. november kan One Call-kunder kjøpe megabytes til ”pakkepris”, med tilleggstjenester som er beregnet på mobilsurfing. Flere aktører på markedet med et mobilt bredbåndstilbud, har i lang tid også kunnet tilby dette som en tilleggstjeneste til mobilabonnementet.

Talkmore var først ute med å tilby pakkepris på en mindre mengde datatrafikk – 50 MB for 59 kroner per måned –, noe som har vært etterlengtet blant mange mobilsurfere som bare trenger å være på nett en gang i blant. Likevel er ikke Talkmore skuffet over at One Call, så kort tid etter, lanserer en tjeneste som er ni kroner billigere enn deres tilbud. Tvert imot, de ønsker det nye tilbudet velkommen.

- Fortsatt det beste tilbudet

Man skulle kanskje tro at Talkmore burde vært skuffet over at One Call ser ut til å ”kuppe” deres eget tilbud på datatrafikk, som ble lansert for kort tid siden. Det er imidlertid ikke tilfellet.

- At nå One Call mer eller mindre kopierer Talkmores tilbud synes jeg er hyggelig. Det betyr trolig at flere kunder vil kunne få benyttet teknologien som finnes i terminalene. Vi i Talkmore tar One Calls nye tilbud som en bekreftelse på at det vi tidligere har lansert, er i tråd med hva markedet ønsker, sier daglig leder Pål Barth Nilsen i Talkmore til Mobilen.no

- Talkmore er en liten og fleksibel aktør. Vi vil hele tiden lytte til markedet. Blir vi oppmerksomme på at vårt tilbud på 50 MB innholder for få MB, vil også vi vurdere komme med et tilbud som inneholder flere MB. Generelt mener vi at Talkmore fortsatt har det beste tilbudet til de aktive mobilbrukerne med vårt fastpristilbud, men det er hyggelig at også One Calls kunder får et godt tilbud på datatrafikk, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Like bra tilbud

Kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom hevder at markedet for mobilt bredbånd – også til bruk på mobiltelefon – uvikler seg raskt, og at de også vil komme med nye abonnementer og løsninger etter hvert. Likevel mener han at det Netcom kan tilby i dag, er et like godt tilbud som det One Call nå lanserer. Som Netcom-kunde kan du nemlig også kjøpe Connect Basic – 100 MB til 99 kroner (en krone billigere enn One Call) – i tillegg til at de har en makspris på 20 kroner per dag, for de som bare ønsker å surfe på mobilen en gang i blant. One Call har nemlig ingen gjeldende makspris per dag på datatrafikk for øyeblikket.

- Tilbudet vårt slik det står i dag er tilpasset ulike brukergrupper, og Connect Basic er et fullgodt alternativ til lanseringen du presenterer her. Connect Fritid får du også til samme pris, der du har fri bruk på kvelden og i helgene, sier Vederhus til Mobilen.no

- Vår makspris per dag gir kundene både forutsigbarhet og frihet. Vi har erfart at det er vel så viktig å ha en tydelig og lav makspris, ettersom 4-5 megabyte går fort unna på en dag med moderat bruk, presiserer Vederhus.

(Artikkelen fortsettes.)


Kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom.

One Call på offensiven

Telenor, som har satset hardt på mobilt bredbånd i år, har ingen lignende datapakker hvor du betaler en sum for x antall megabytes. Dersom du som Telenor-kunde, uten tilleggsabonnement for mobilt bredbånd, skal surfe på mobilen, betaler du 12,50 kr./MB, med en makspris på 75 kroner per dag. Det mener One Call er for dyrt.

- Hvordan Telenor, som den største mobiloperatøren i Norge, også kan slippe unna med å være dyrest, er et mysterium for meg. For oss handler det om å drive så kostnadseffektivt så mulig. Husk at vi verken har dyrt forhandlernett, vi subsidierer ikke (for kunden) dårlige telefon-dealer, men gjennom vårt fokus på lave kostnader kan vi gi kundene lavere priser. Det skal vi gjøre i fremtiden også - billig og enkelt, sier Salg- og markedsdirektør Thomas Sandaker i One Call til Mobilen.no.

Konkurransedyktige priser

Telenor på sin side, hevder at prisene – også på datatrafikk – er konkurransedyktige. De tilbyr en rekke forskjellige løsninger på mobilt bredbånd som også kan tegnes som tilleggstjeneste til mobil, men for en som ikke skal bruke mobilsurfing så mye finnes det ingen alternativer som kan kalles ”konkurransedyktige”. Med abonnementet Litt Bruk, betaler du 60 kroner per måned, for å kunne surfe til 5 kr./MB med en makspris på 50 kroner per dag. Det er både dyrere og mer uoversiktlig enn pakkeprisene til Talkmore og One Call som gjelder 50 MB per måned. Vi spurte informasjonssjef Anders Krokan i Telenor om de har vurdert å nedjustere dataprisene.

- Vi er stolte av hva vi har fått til på mobilt bredbånd, både når det gjelder kvalitet på dekning og produktene vi leverer. Prisene våre skal være konkurransedyktige, men jeg ønsker ikke nå å gå inn på hvilke endringer vi i fremtiden eventuelt vil gjøre i løpende datapris, sier Krokan til Mobilen.no

(Artikkelen fortsettes.)


Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

- For oss er det spennende det som skjer nå, endelig får vi mobiltelefoner som virkelig gjør det attraktivt å boltre seg på mobilt internett. Denne utviklingen har Telenor beredt grunnen for lenge, og vi skal se på måter å gjøre det enda mer attraktivt å bruke mobilen til å surfe på, uansett om du har lav eller høy bruk. Men jeg kan ikke kommentere dette ytterligere nå, avslutter Krokan.

Mer om
annonse