Til hovedinnhold

LGs nye nettbrett rulles ut i Europa

7-, 8- og 10-tommere kommer snart i butikkene.

I mai annonserte LG at de snart ville lansere tre nye modeller i G Pad-serien, men de var svært sparsommelig med detaljene om de nye nettbrettene – annet enn et det ville bli tre størrelser; 7, 8 og 10,1 tommer.

Nå har LG annonsert at den første modellen, G Pad 7.0, vil rulles ut i Europa i løpet av denne uken – og at 8- og 10-tommerne vil komme i løpet av de neste ukene. LG sier ingenting om når brettene kommer til Norge, men LGs nordiske avdeling sier til Amobil at de snart kommer til å sende ut en pressemelding med informasjon om når produktene blir tilgjengelige i Norge, og til hvilke priser.

Fargerike

Alle nettbrettene vil få en 1,2 GHz prosessor med fire kjerner, og LG sier de har lagt vekt på å finne den rette balansen mellom pris og ytelse – uten at de foreløpig sier noe om hva prisen vil bli. Men med tanke på at dagens LG G Pad 8.3-modell har en firekjernersprosessor på 1,7 GHz, og koster bare rundt 2000 kroner, vil vi tro at vi snakker om forholdsvis rimelige produkter.

7-tommeren som kommer nå først vil ha 8 GB lagringsplass og mulighet for å utvide lagringen med MicroSD-kort, og nettbrettet vil være utstyrt med et 3 megapiksel kamera og ha et 4000 mAh batteri. Vekten er på 293 gram. Nettbrettet vil komme i fargene svart, hvit, «lysende oransje» og «lysende blå». Ut fra spesifikasjoner ser det ut til at brettet kommer til å konkurrere direkte med blant annet Asus Memo Pad HD 7 – som du kan lese testen av her.

Dette er fargene 7- og 8-tommerne av LG G Pad vil komme i. 10-tommeren finnes kun i svart og rødt.

8-tommeren får 16 GB lagringsplass, et 5 megapiksel kamera, samt et litt større batteri – 4200 mAh. Vekten er 342 gram, og brettet kommer i de samme fargene som 7-tommeren.

10,1-tommeren får også 16 GB lagringsplass og et 5 megapiksel kamera. Her er imidlertid batterikapasiteten økt til 8000 mAh og vekten er på 523 gram. Fargevalget her står mellom rødt eller svart.

Til tross for at skjermene har ulik størrelse, har alle en oppløsning på 800 x 1280 punkter.

Alle nettbrettene har mye av de samme funksjonene som du finner på LGs mobiltelefoner – for eksempel LG G3. Et eksempel er «Knock Code», som betyr at du kan tappe din egen kode på skjermen for å få nettbrettet til å våkne. I tillegg er det en funksjon som heter Dual Window, som lar deg kjøre to apper side om side på samme skjermbilde.

Les testen av LG G Pad 8.3 »

Her setter du opp prisvarsel slik at du får beskjed når 7-tommeren kommer i butikkene »

annonse