– Noen vil snart dø av å spille Oculus Rift, tro meg

Innlevelsen er altfor god, mener utvikler.

Hvis du har vært så heldig og fått prøve VR-brillene Oculus Rift, vet du hvor ekstremt virkelighetsnært «virtual reality» kan føles. Innlevelsen er ekstrem, og du glemmer ofte hvor du befinner deg i den virkelige verden når brillene kommer på. Spillet er alt du kan se, og hjernen blir lurt til å tro at hver detalj i spillet er ekte.

Kombinerer du dette med skremmende spill, laget for å få spilleren til å skvette, og du har potensielt et livsfarlig verktøy. Det tror i hvert fall Denny Unger, en av utviklerne hos spillselskapet Cloudhead Gaming.

- Vi er veldig nær å få vårt første dødsfall i VR. Når den endelige utgaven av brillene blir lansert kommer noen til å bli skremt til døde. Noen med hjerteproblemer eller noe lignende. Det kommer til å skje, fortalte Unger under en paneldebatt om virtuell virkelighet på Unite 2014 i Seattle.

Trenger mer enn varseltrekant

Dreadhalls er bare en liten spilldemo laget for Oculus Rift. I denne videoen ser du imidlertid hvor skummelt det kan være. Spol til rundt 6:30 for rendyrket frykt.

Omtrent alle produkter rundt oss i dag kan potensielt være farlige, og selv PC-skjermer kommer med advarsler om at du ikke bør sitte for lenge foran dem over lengre tid. Det samme vil nok gjelde Oculus Rift-brillene, men Unger mener det ikke er nok. Utviklerne som lager spill for VR-briller må også tenke seg om før de slipper et spill:

- VR krever mer hensyn for spillerens helse, mener Unger, og sier at de som ikke har prøvd VR-brillene ikke skjønner hvor ekte ting kan føles ut i et VR-optimalisert spill.

- Du kan virkelig drepe noen. Det er ikke tull. Vi må alle ha dette i bakhodet når vi lager et spill.

Har du prøvd Oculus Rift-brillene? Tror du Denny Unger kan ha rett? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Teknofil.no fikk teste Oculus Rift-brillene:
— Råere enn dette blir det ikke!

(Kilde: Games Industry via Gizmodo)

annonse