Til hovedinnhold

Snart kan det komme billige smartlyspærer

Koster bare en brøkdel av Philips Hue-pærene.

GE
Niklas Plikk

Smartlyspærer er kule, det er det liten tvil om. Du kan styre dem via en app på telefonen, og du kan programmere dem på en håndfull ulike måter. Problemet er imidlertid at de ganske dyre. Her i Norge er det nesten bare smartlyspærene Philips Huesom er tilgjengelige, og de koster nesten 500 kroner per stykk. Ikke akkurat lommepenger for de fleste.

I USA ser det imidlertid ut som Philips Hue vil få seg en solid konkurrent, i form av GEs nye LED-pærer kalt Link. Link-pærene kan styres via en gratisapp kalt Wink, og vil selges for bare 15 dollar per stykk — akkurat i overkant av 90 kroner. Dermed koster de bare en femtedel av Philips Hue, som har vært nesten alene på markedet siden 2012.

Lyser bare i én farge

Smartpærene fra GE er imidlertid ikke helt like Philips Hue. Link-pærene kan bare lyse i én farge (hvitt), mens Philips Hue lar deg velge imellom tusenvis av ulike farger, slik at du kan lyse opp et helt rom i alle regnbuens farger.

I første hånd vil GE Link-pærene selges via den amerikanske butikken Home Depots nettbutikk, som ikke sender produkter internasjonalt. Et annet problem er at sokkelstandarden i USA og Norge er forskjellige, og med mindre du har lamper kjøpt i statene, vil ikke lyspærene passe.

La oss imidlertid krysse fingrene for at GE innser hva slags gullgruve de potensielt sitter på, og lager lyspærene for europeiske lamper også.

Amobil testet et annet lyspære-alternativ:
Se hva de syntes om Tabu Lumen »

(Kilde: Home Depot, Ubergizmo)

annonse