Til hovedinnhold

Jean Michel Jarre med sære mobilhøyttalere

Kunne en diger bulldog med innebygget mobilhøyttaler være noe for stuen din?

En sjarmerende liten bulldog med solbriller og evnen til å balansere en iPhone på hodet - hvor lekkert er vel ikke det? Nå ja. Så veldig liten er den kanskje ikke. Med sin høyde på 80 centimeter vil bikkja utgjøre et betydelig blikkfang i de fleste stuer.

Versjonene i sølv og gull koster litt ekstra.

Skal gi god lyd

Jean Michel Jarre setter seg ned for å snakke business. I bakgrunnen ser du de runde høyttalerne AeroTwist.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Dyret, som heter AeroBull, kommer i flere farger, noen av dem også i skinnende blankt metall. Kjøper du to kan du ha en på hver side av peisen, og så kan du jo spe på med noen digre smultringhøyttalere i matchende farger, og toppe det hele med en diger høyttaler-hodeskalle. Samme hvilken kombo du velger, lover Jarre at det skal gi god lyd.

AeroBull har et 60 W basselement på 5,25 tommer, og to 20 W 2,25-tommere for mellomtone og diskant. Det gir en totaleffekt på 100 watt. Det støtter Bluetooth med aptX, og har innbygget NFC for enkel oppkobling. Det er ikke AirPlay-støtte i hunden, men midt på hodet har den en lightning-kontakt (ladekontakt for nyere iPhone-er).

Ikke dyrere enn andre bikkjer

En kosehund med forsterker og høyttaler koster dog ikke all verden. For rundt 13 000 kroner kan du skaffe deg en AirBull, og gjøre hjemmet om til hundehus. Litt skal det tross alt koste for en hund som har Jean Michel Jarre på stamtavla.

Lydringene AeroTwist koster rundt 3000 kroner, pluss ti prosent ekstra om de skal ha farge.

Eller hva med en glinsende musikkskalle?

Hodeskallene kommer i to størrelser. Den store koster drøyt 3000 kroner, mens den lille er priset til drøyt 2000 kroner.

Den store hodeskallen har nesten de samme spesifikasjonene som hunden, men basshøyttaleren er litt mindre (40 watt, 4 tommer).

Den lille skallen mangler iPhone-dock, og har totalt 18 watt utgangseffekt, fordelt på tre mindre høyttalere.

Dyrt? Ikke i forhold til hva en Bulldog ellers koster, og du slipper jobben med å grave etter skaller. Dessuten gir investeringen deg noe naboen mest sannsynlig ikke har.

Mange av de som vokste opp med musikken til Jarre nok helst vil huske ham for andre ting enn skinnende iPhone-bikkjer og hodeskaller.

Les alle sakene fra IFA 2014 på vår samleside »

AeroTwist har fire høyttalerementer og er løettere å plassere i stua enn den 80 cm høye bulldoggen.
Les også
Hvilken mobil fungerer best i sollys?
Les også
Denne strømmetjenesten har flest filmer og serier
Les også
Slik kan Tesla bli verdens batterikonge
annonse