Til hovedinnhold

Sprø musikkvideo proppfull av optiske illusjoner

Kommer til å gjøre deg svimmel.

OK Go/YouTube

En av metodene fotografer kan benytte seg av for å skape kreative bilder er optiske illusjoner. Dette fenomement kan alltids skapes ved hjelp av effektiv bildemanipulering eller dataeffekter, men ekstra stilig blir det om man kan klare seg helt uten kunstige hjelpemidler.

Vårt søsternettsted Teknofil bragte oss et eksempel på et slikt bilde for en stund siden. Nå melder nettstedet Laughing Squid om en ny musikkvideo som tar optiske illusjoner til et nytt nivå, uten noe form for etterbehandling.

Det er det amerikanske indierock-bandet «OK Go» som står bak den lettere svimlende videoen, som ble laget til låten «The Writing's On the Wall».

Tok tre uker å sette opp

Videoen foregår tilsynelatende i en slags lagerbygning med en enorm mengde presist plasserte rekvisitter som manipuleres på ulike måter av bandmedlemmene. Gjennom lek med perspektiver, former og mønstre narres og overraskes seeren konstant gjennom videoen.

Enda mer imponerende er det at hele videoen ble filmet i kun ett opptak, og inneholder altså ingen klipp.

I et intervju med magasinet Rolling Stones forteller bandet at det tok hele tre uker å sette opp alle kulissene og rekvisittene, og rundt 50 opptak før alt ble riktig.

Ifølge bandets vokalist Damian Kulash er ulempen med en så avansert musikkvideo at folk kan bli distrahert fra selve musikken, men de følte likevel de måtte gjøre noe spesielt siden bandet allerede har et rykte på seg for å lage sprø musikkvideoer. Videoen, som kanskje kan være til inspirasjon for fotografer, ser du under.

3D-effekter er en annen form for optisk illusjon: Slik kan du lage effektene med enkle grep »

annonse