Tek.no

Nyhet

iPhone-brukere er mest aktive på Internett

Men er sammenligningen med Android egentlig rettferdig?

Shutterstock / 158607812
4 Aug 2014 14:02
annonse

Hele 85 prosent av alle smartmobiler i verden kjører operativsystemet Android. Apples iOS er nest størst, men markedsandelen deres globalt er bare på 11,9 prosent nå, skriver Phone Arena. Likevel viser en ny undersøkelse fra NetApplications at iPhone-brukerne er langt mer aktive på Internett enn Android-brukerne.

Tallene viser at 44,62 prosent av samtlige mobilbrukere i verden som er «online», bruker en Android-mobil. Derimot står iPhone-brukerne for 44,19 prosent av det samme kakediagrammet – med langt færre brukere.

Android-plattformen har sju ganger så mange brukere som iOS totalt. Da skulle du kanskje tro at de også ville ha omtrent sju ganger så mange Internett-brukere, men det er altså ikke tilfellet.

Windows Phone-brukere utgjør for øvrig 2,49 prosent av de mobile Internett-brukerne, noe som betyr at Java ME og Symbian fortsatt ligger litt foran.

Foto: NetApplications

Selger mange billigmobiler med Android

Ifølge Forbes skyldes naturligvis dette i stor grad at det selges mange billigmobiler med Android i utviklingsland. Der bruker mange mobilen som en telefon, og ikke til surfing, apper og streaming.

annonse

Derfor anbefaler Forbes å ta undersøkelsen til NetApplications med en klype salt i markedsføringsøyemed, nettopp fordi det ikke nødvendigvis er en rettferdig sammenligning. Apple har som kjent ingen billigmobiler.

Phone Arena holder derimot fast ved at iPhone-brukere er klart mest aktive på nett, ettersom spriket til Android er så betydelig.

For øvrig er dette den første årlige målingen til NetApplications der Android-plattformen har hatt en større andel av Internett-brukerne enn iOS.

– Gi opp Windows Phone, velg Android isteden:
Det sier Microsofts eks-evangelist Robert Scoble »

(Kilder: Forbes, Phone Arena, NetApplications)

annonse

Les også