Tek.no

Nyhet

Seagate svarer på de Helium-fylte harddiskene

Lover verdens raskeste med så høy kapasitet.

9 Apr 2014 19:00

Seagate slipper nå sin nye Enterprise Capacity-serie, der du blant annet kan få hele 6 TB med lagringsplass. Selskapet lover at dette vil bli den raskeste tradisjonelle harddisken på markedet med denne kapasiteten, melder Techspot.

Erkerivalen Western Digital har allerede vist frem sin nye harddisk, som er fylt med helium for å være mer energieffektiv. De nye diskene fra Seagate er et motangrep på Western Digitals nye modeller, og den nye Enterprise Capasity-serien skal ifølge selskapet være 25 prosent raskere.

To forskjellige grensesnitt

Seagate Enterprise Capacity ST6000NM kommer i fire forskjellige kapasiteter: 2, 4, 5 og 6 TB, og du kan velge mellom grensesnittene SATA 6 eller SAS. Disken trekker 10,72 watt ved bruk av SATA og 11,27 watt når du kjører den via SAS. Dog er ikke disse diskene fylt med helium slik Western Digitals variant er.

Den største modellen rommer hele 6 TB med data og disken spinner med en hastighet på 7200 runder per minutt. Lesehastigheten skal være på maksimalt 226 MB/s og den har i tillegg et bufferminne på 128 MB. Selv om det brukes hele seks plater samtidig for å kunne få nok kapasitet, er alt fortsatt pakket inn i et skall som gjør at den får plass i en tradisjonell 3,5-tommers brønn.

Selskapets nye harddisk skal etter alt å dømme tåle mye bruk over tid. Ifølge spesifikasjonslisten til produktet skal den ha 1,4 millioner timer MTBF (Mean Time Between Failures), tåle konstant arbeidsbelastning og kunne overføre 550 TB med data årlig.

Seagates nye modell er ennå ikke på plass i butikkene, men et søk i vår prissøketjeneste Prisguide, viser at flere nettbutikker forventer å få den inn på lager innen de neste par ukene. Ønsker du deg modellene med 6 TB kapasitet må du være forberedt på å punge ut, for i skrivende stund ligger prisen på et godt stykke over 4000 kroner for et eksemplar.

Ifølge Western Digital lever harddisken i beste velgående:
Les hvorfor de mener at SSD ikke er en reell utfordrer ennå (Ekstra) »

(Kilde: Techspot)

Les også
Nå serverer Seagate 8 TB på én harddisk
Les også
Tester ut harddisker med større lagringsplass
Les også
Nå får billigdiskene også seks terabyte
annonse

Les også