Til hovedinnhold
NyhetDommedagsprofet spår atomkrig før jul

– To milliarder mennesker vil dø

«En atomkrig er uunngåelig», mener mannen som har sett jordens undergang.

Federal Government of the United States

[Side3.no]: Det er i hvert fall spådommen til dommedagsprofeten Leland Freeborn, også kjent som Parowan-profeten, fra Parowan i Utah.

Han er overbevist om at tredje verdenskrig er rett rundt hjørnet, mer spesifikt rett før jul (det er så spesifikt han vil være).

I et intervju med danske Ekstra Bladet forteller profeten om den dystre fremtiden vi har i møte.

- Jeg så soppskyen (etter atombomben journ.anm.). Jeg så skyskrapere som raste sammen. Jeg så mennesker som fikk kjøttet brent av kroppen så det var kun knokler og ben igjen, forteller Leland til avisen.

MILLIARDER VIL DØ: Skal vi tro Leland Freeborn er enden nær.Foto: Skjermdump Youtube

Det skal nevnes at dommedagsprofeten har spådd jordens undergang siden han fikk sin åpenbaring i 1976. Leland var da med i en flystyrt.

Han overlevde, men havnet i koma i tre uker. Det var under komaen at Gud spilte av grusomme videoer i hodet til profeten, og forberedte han på fremtiden.

36 år senere preker han fortsatt jordens undergang, og reiser USA rundt for å spre ordet. Ifølge han vil helvete bryte løs når Israel går til militæraksjon mot Iran.

Siden USA er alliert med Israel og Russland vil støtte Iran mener den tidligere komatøse mannen at en atom - og verdenskrig uunngåelig.

- Krigen vil koste to millarder menneskeliv, slår profeten fast.

Ikke alene

Freeborn mener altså at jordens undergang er nær (som nevnt jul. Med andre ord, det er ikke så nøye hva du kjøper i julegave til dama), og han er ikke alene.

Dommedagsgrupper har eksistert like lenge som religioner har herjet, og hundretusenvis av datoer og scenarioer har blitt foreslått som jordens siste.

LEDER: Jim Jones var en karismatisk fyr og stiftet People's Temple i 1955.Foto: Wikimedia Commons
SELVMORD: Leder Jim Jones fikk 913 mennesker til å begå selvmord da presset ble for stort.Foto: Skjermdump Youtube

Selv om de fleste dommedagsgrupper er fredelige og ikke plager andre (utenom med diverse løpesedler og demonstrasjoner), er det noen som grupper som har gått mer drastiske til verks enn andre.

Ofte ledet av karismatiske lederskikkelser, er det flere dommedagssekter som har valgt å ty til kollektivt selvmord (noen ganger ufrivillig, andre ganger ikke) eller terroristaktige aksjoner mot dem som ikke er helt enig i deres fremtidssyn.

Det mest kjente eksempelet er nok Jim Jones og hans følgere i People's Temple. Stiftet av Jones i 1955 for å kjempe for en mer rettferdig verden, utviklet People's Temple seg til å bli mer og mer en sekt, som blant annet preket at jordens undergang var uunngåelig.

People's Temple etablerte seg etter hvert i Guyana i Sør-Amerika, og grunnla her byen Jonestown i jungelen.

Etter mye negativt fokus fra amerikanske myndigheter, press, anklager og søksmål fra tidligere medlemmer og skattemyndigheter, valgte Jones å iverksette operasjonen «Den Hvite Natt» - en kollektiv selvmordsaksjon som kostet 913 medlemmer livet.

Men dommedagsgrupper herjer fortsatt.

Senest i mai 2008 tilbrakte en liten russisk sekt som kalte seg Den Sanne Russisk-ortodokse Kirke et halvt år i huler under jorden i påvente av dommedag. De truet med å sprenge seg selv i luften dersom noen forsøkte å hente dem ut. To stykker døde i hulen, og sjefen selv forsøkte å ta sitt eget liv da det viste seg at profetien slo feil.

Avblåser jordens undergang

Blant de siste og mest kjente dommedagskonspirasjonene, er teorien om at jordens undergang vil komme 21. desember 2012.

Teorien er basert på «Langtidskalenderen», en av flere kalendere til indianerkulturen Mayafolket. Kalenderen har eksistert i 5125 år, men avsluttes 21. desember 2012. «Heldigvis» knuste den amerikanske romorganisasjonen NASA denne teorien tidligere i år da sjefen for NASAs avdeling for Objekter Nære Jorden, Don Yeomans, avkreftet at Mayakalender bare slutter brått.

- Mayakalenderen slutter ikke 21. desember 2012. Det er bare slutt på en syklus, og starten på en ny en. Akkurat som vår kalender slutter 31. desember hvert år, så starter en ny en 1. januar, sier han med et smil i videoen.

Flaks.

En annen konspirasjonsteori går ut på at NASA skal ha tilbakeholdt informasjon om planeten X, også kalt Nibiru, som visstnok skal være på kollisjonskurs mot jorden.

Dette var en teori som fikk så mye omtale på internett at NASA til slutt valgte å gå ut offentlig og benekte jordens undergang i en video tidligere i år (samme video som Mayakalender avkreftelsen over).

PROFET: Predikanten Harold Camping har spådd jordens undergang hele tre ganger.

Dommedagspredikanten Harold Camping er en av dem som har skreket høyest om at jordens undergang er nær. Til tross for at han bommet på datoen tidligere (jorden skulle gå under første gang i 6. september 1994), dristet predikanten seg til å fastslå at den nye og korrekte datoen for jordens undergang var 21. mai 2011.

Selv om ivrige tilhengere hadde kjørt opp mot 480 mil for å få med seg den «enorme hendelsen», bommet Camping enda en gang. Den nye datoen skulle derimot nå være 21. oktober 2011.

Dessverre kom 21. oktober, og ingenting skjedde (om du da ikke regner med president Obamas uttalelse om at amerikanske tropper ville trekke seg ut av Irak innen 2011 var over).

Slukøret måtte Camping innrømme at de hadde kalkulert feil. Dommedagen måtte vente.

Kvalifisert

Hvordan nøyaktig apokalypsen vil inntreffe på jorden er «ekspertene» uenige om.

Én av teoriene er knyttet til den økende aktiviteten på solen. Dommedagsprofetene mener dette kan være begynnelsen på en solstom som vil koke havene på jorden og grille alt liv tilbake til prekambrium-tiden.

Dette valgte riktignok NASA igjen å benekte i en video de la ut på YouTube. Det er riktignok forventet at solen går inn i en ny aktiv periode i 2014, men det er helt ufarlig, om vi skal tro fysikeren Alex Young ved NASA Goddard Space Flight Center.

Nå skal det nevnes at Leland er en kvalifisert spåmann. Han sier at han tross alt hadde rett da han spådde utfallet av O. J. Simpsons frifinnelse i 1995 og Al Gores nederlag i presidentvalget i 2000.

Profeten innrømmer også at han har tatt feil tidligere, men denne gangen, denne gangen har han rett.

Han er jo tross alt praktiserende mormoner (selv om han brøt med kirken da de nektet han å drive med flerkoneri), og sier selv til Ekstra Bladet at han har flere koner enn profeten Abraham.

Så da ser det ut som du har to valg:

A) Høre på Leland og leve de neste månedene som de vil bli dine siste (som de da vil være om du velger å tro på Leland).

B) Ikke hør på Leland, men stol heller på kvalifiserte fagfolk hos NASA og lev livet som normalt (dette betyr da at du må kjøpe en fin julegave til kjæresten. På den annen side, du er tross alt i live).

annonse