Til hovedinnhold

Sonys nye Google TV kommer med Plex

Populær multimediespiller blir en del av pakken i kommende TV-er.

Plex er en populær og fri open source-multimedieavspiller som er tilgjengelig for både Windows og Mac. Nå er det kjent at mediespilleren blir en del av den samlede brukeropplevelsen på Sonys kommende Google TV, som lanseres senere i år.

Google TV er en Smart TV-plattform som er utviklet i samarbeid mellom Google, Intel, Sony og Logitech. Foreløpig har ikke plattformen hatt noen stor suksess, men dette kan alltids endre seg i fremtiden.

Er allerede ute

Plex er tilgjengelig for en stor mengde plattformer, og gjør det enkelt å spille av videoinnhold som TV-serier og filmer på PC-en og TV-en – ispedd bilder og informasjon i et intuitivt grafisk brukergrensesnitt.

Sony og Google ser ut til å gjenkjenne verdien i denne programvaren, og velger derfor å inkludere Plex-appen i sin kommende Google TV.

Den spesifikke app-utgaven av Plex til Sonys flatskjermer dukket faktisk opp hos Google Play nylig, men den er ikke kompatibel med eksisterende produkter. Du må derfor vente på Sonys kommende Smart TV.

LG med på leken

Sony satser stort på Google TV, men det gjenstår å se om plattformen endelig vil oppnå nevneverdig suksess. Google håper at en konstant forbedring av programvaren og brukeropplevelsen vil vende lykken, og LG har nettopp kastet seg med på lasset og lanserte sine første TV-er basert på plattformen.

Mens du venter på den Google TV-spesifikke versjonen av Plex, kan du teste ut medieavspilleren på Mac eller Windows ved å laste ned programmet fra Plexapp.com. Der finner du også Plex-klienter til iPhone, Android og Windows Phone.

(Kilde: GigaOM)

annonse