Tek.no

Nyhet

Nå får du et kondom for ditt digitale liv

Ny programvare skal beskytte bildene dine på sosiale medier.

HotHardware, YouTube
Vegard Ottervig
14 Sept 2012 13:05

Er du redd for at fremmede skal knabbe bildene dine på Facebook? Selv om du begrenser visningen til venner og kjente, kan de likevel finne på å dele et bilde mot din vilje til en langt større menneskegruppe.

Nå slår sikkerhetsselskapet McAfee i bordet med et program som skal løse problemene og sørge for at du ikke får grått hår riktig ennå. McAfee Social Protection blir således presentert som «et kondom for ditt digitale liv», og skal sørge for at folk ikke kan kopiere bildene dine på Facebook.

Ikke legg ut fyllevideoen

Det nye programmet ble nylig vist fram på Intel Developer Forum i San Francisco. Programmet krever en app-installasjon på Facebook, og kan foreløpig bare beskytte bilder, og ikke video. Så pass på å ikke legge ut videoen fra forrige fest riktig ennå.

Hvis du skal se et bilde av en venn som har installert Social Protection, får du bare opp et McAfee-symbol. For å se bildet, må du altså selv laste ned appen. Et annet krav er Aero-utseendet i Windows. Dette kan være problematisk for framtiden, med tanke på at det kommende Windows 8 ikke støtter Aero.

Kan ikke kopieres

Skulle du finne på å installere appen, må du ikke tro at du kan fortsette å kopiere venners bilder som før. Programvaren sørger for at bilder ikke kan lagres, kopieres til utklippsverktøyet eller bli tatt bilde av via en skjermdump.

Heller ikke venner av venner får lenger se bildene på Facebook.

Nå går det selvsagt ikke an å beskytte et bilde du har lagt ut fullstendig. Fingernemme hackere klarer alltids å bryte gjennom slike sperrer, og det er fremdeles mulig å ta et bilde av bildet på skjermen med et kamera. Selv ikke det mest høyteknologiske programmet kan forhindre akkurat dét.

Hvis du vil være helt sikker på at et bilde aldri blir lekket ut og kopiert av uvedkommende, så er det best å ikke legge ut bilder på nett i utgangspunktet.

Prøv selv

Du kan laste ned en betaversjon av Social Protection på Facebook nå.

Se McAfee presentere konseptet i videoen nedenfor:

(Kilder: McAfee, HotHardware)

Les også
Denne appen hjelper deg med å velge riktig kondom
Les også
Nesten 10 000 unge deler nakenbilder på nett
Les også
Taliban bruker sexy Facebook-profiler
Les også
Lag Facebook-poster som kun blir sett av single jenter
Les også
Hyller nakenprins på Facebook
Les også
Ny Facebook-rival er bare for de rike
annonse

Les også