Til hovedinnhold

Angry Birds blir kinofilm

Smir mens jernet er varmt.

Ingen kunne forutse spillets suksess da det finske spillselskapet Rovio lanserte Angry Birds for halvannet år siden. På rekordtid har spillet spredd seg som fugleinfluensa. 250 millioner nedlastninger hvorav 150 millioner av disse ble lastet ned de siste tre månedene taler for seg: Angry Birds er uten tvil verdens mest populære spill.

Og som alle andre suksesser gjelder det å melke populæriteten mest mulig. Angry Birds har allerede en rekke merchandises som T-skjorter, kosedyr og lignende til salgs. Men nå ønsker Rovio å lage en kinofilm basert på spillet, melder Forbes.com

Har ansatt superteam

Det vites fortsatt ikke hvordan filmen vil bli. Dette er en kreativ (men fake) filmplakat som en fan av spillet har laget.

Ifølge Forbes gjør spillgiganten alvor av filmplanene. De har allerede ansatt David Maisel, tidligere formann i Marvel Studios og produsent bak braksuksessen Iron Man. Maisel vil først og fremst jobbe som spesialrådgiver og fungere som utøvende produsent for fremtidige Angry Birds-filmer.

– Jeg er veldig beæret og begeistret over å bli en del av Rovios team. Mitt mål er å bidra til å frigjøre filmens store potensial. Rovio har allerede hatt utrolig stor suksess og etablerte en stor merkevare med Angry Birds, sier Maisel i en pressekonferanse i regi av Rovio.

– Forretningsmodellen, deres intellektuelle egenskaper, og franchisepotensialet til Angry Birds gjør Rovio til det mest spennende prospektet jeg har sett i underholdningsbransjen siden Marvel, skryter ham.

Et finsk animasjonsselskap ved navn Kombo skal jobbe med animasjonene. I tillegg til dette skal de ha fått rekordstøtte fra det finske filmforbundet til selve produksjonen. Fortsatt vet vi ikke når filmen blir ferdig, men vi antar at det mest sannsynlig blir iløpet av 2012. Imens venter vi spent på hvordan resultatet blir.

annonse