Til hovedinnhold

– Salget av iPhone 5 er historisk godt

Uhyre jevnt mellom iOS og Android på salgslistene til NetCom.

NetComs salgstall gir en god pekepinn på hvilke smartmobiler som er mest populære for øyeblikket. I september kom Apple iPhone 5 i salg, og denne mobilen gikk rett til topps på operatørens salgslister:

– Salget av iPhone 5 er historisk godt, sier salgsdirektør Kristian Renaas i NetCom.

– Vi sikret oss et meget høyt volum av telefonen, og det har vært helt avgjørende for at flere tusen fornøyde kunder bruker iPhone 5 i dag, sier han videre.

Forbi Android igjen

Android-plattformen har vært størst i Norge en god stund nå, men ifølge NetCom har september vært en svært bra måned for iOS. Både nye iPhone 5, forrige iPhone 4S og den nå aldrende iPhone 4 er på operatørens topp 5 i september.

Markedsfordelingen mellom Android og iOS var på 52 prosent mot 46 prosent i favør Android i august. For september er tallene de samme, men denne gangen er det iOS som er på topp. Windows Phone er derimot forløpig ingen suksess blant NetCom-kundene. I august hadde denne plattformen en andel på to prosent, men i september har den sunket til fattige ett prosent. Det skal likvel sies at Windows 8 er rett rundt hjørnet, noe som kanskje vil få fart på salget.

De mest solgte smarttelefonene i september* (kun NetCom):

1. (-) Apple iPhone 5
2. (2) Samsung Galaxy S III
3. (1) Apple iPhone 4S
4. (3) Samsung Galaxy S II
5. (4) Apple iPhone 4
6. (6) Sony Xperia Go
7. (8) Samsung Galaxy Xcover
8. (5) HTC One X
9. (7) Nokia Lumia 800
10. (-) HTC Desire C
* Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på smarttelefonsalget i NetCom Shops (60 butikker), netttbutikken, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger NetCom. Forrige måneds plassering i parentes.

Les også: Markedet lunkent til iPhone 5-lansering

(Kilde: Pressemelding)

Mer om
annonse