Til hovedinnhold

Samsung vil til topps i USA

Nå blir det kamp om den amerikanske smartmobil-førsteplassen.

Natt til fredag lanserer Samsung sitt nye flaggskip, Samsung Galaxy S IV (S4). Lanseringen har de lagt til Radio City Music Hall, bare noen kvartaler unna Apples flaggskipbutikk i New York. Hele arrangementet sendes live på storskjerm på Time Square.

Ved å legge lanseringen til New York går Samsung rett i strupen på Apple. Selv om Samsung for mer enn ett år siden inntok posisjonen som verdens største produsent av smartmobiler, er Apple nemlig fortsatt nummer 1 i USA, skriver Bloomberg.

– Det kommende arrangementet i New York har store konsekvenser, siden det er Apples hjemmemarked, sider analytiker Chung Chang Won i Nomura Holdings i Sør Korea til Bloomberg. Dette er første gang Samsung har lansert en Galaxy S-mobil i USA.

Dårlig timing for Apple

Tidspunktet for lanseringen er ifølge Bloomberg dårlig for Apple, som antagelig ikke vil ha en ny telefon på markedet før ved midten av året, tidligst. Veksten i Apples salg av mobiltelefoner siste kvartal var den svakeste på mer enn to år, og noen analytikere ser på det som et tegn på at iPhone holder på å miste sin posisjon i smartmobilmarkedet.

Telefonen vil ifølge ryktene ha en fem-tommers skjerm, mot 4,8 tommer på dagens Samsung Galaxy S III-modell. Den europeiske modellen vil få Samsungs nye og kraftige åttekjerners Exynos-prosessor, mens den amerikanske modellen ifølge ryktene skal benytte den nyeste firekjernersbrikken fra Qualcomm.

Nokia-sjef Stephen Elop.Foto: Nokia

Nokia vil også være med på leken

Mens Samsung og Apple kjemper om å være størst på smartmobiler, gjør Nokia-sjef Stephen Elop det klart overfor det svenske finansnettstedet Di.se (Dagens Industri) at Nokia absolutt ikke har tenkt å la disse to få kjempe om førsteplassen alene.

– Det har vært en utfordring der selskapet har gått gjennom store forandringer. Nå begynner vi å se fruktene av vårt arbeid, sier Elop til Di. Han mener veien tilbake til igjen å bli verdens største mobilprodusent går gjennom operativsystemet Windows Phone.

Nokia er allerede størst i verden på Windows Phone-enheter, men det er langt derfra til å bli størst på smartmobiler totalt. Ifølge Di.se solgte Apple flere iPhone-enheter på ett kvartal enn det Nokia gjorde i løpet av hele året.

Les mer om de siste ryktene om Samsung Galaxy S IV.

(Kilder: Bloomberg, Di.se)

annonse