OCZ håver inn på SSD-er

Gjorde lurt i å satse på sin egen plattform.

Den 31. mai avsluttet SSD-kjempen OCZ sitt første regnskapskvartal for 2013. Selskapet har vært igjennom store endringer de siste årene. For halvannet år siden la de ned satsningen på minnemoduler, som de har vært kjent for i lang tid. Omtrent samtidig kjøpte de SSD-kontroller-produsenten Indilinx, og gjorde seg da langt mer uavhengig på SSD-markedet. De fleste SSD-selskaper får nemlig slike kontrollere levert fra en tredjepart.

Fasiten nå er at salget av SSD-er utgjør nesten hele inntektskilden til OCZ. Av de totale inntektene på 113,6 millioner dollar stod SSD-salget for 106,5 millioner av dem. Begge tallene er en økning på 54 prosent fra samme kvartal i fjor.

Suksess med ny generasjon

Det var imidlertid ikke nok til å generere ett overskudd. Kvartalet endte til slutt med et netto tap på 6,3 millioner dollar, eller 0,09 USD per aksje. Det er imidlertid en forbedring fra samme kvartal i fjor, der tapet lå på 9,1 millioner USD.

– Vi har fått rekordmange bestillinger, som reflekterer en økt etterspørsel i forbindelse med overgangen til vår nye Everest 2-generasjon basert på produktlinjene Vertex 4 og Agility 4. I løpet av kvartalet har vi sendt ut over 100 000 Everest 2-enheter, med en bruttomargin på 30 prosent, sier selskapets toppsjef, Ryan Petersen, i en pressemelding.

– Vi tror at vår pågående investering i teknologi, salg og markedsføring legger opp en klar strategisk fordel, samtidig som vi gir markedet innovative produkter til markedet. Vi har fått fotfeste i SAN-markedet, og forventer at dette skal ta seg opp i tredje kvartal, sier Petersen.

Med resultatet fra første kvartal forventer OCZ at omsetningen mot slutten av regnskapsåret skal ligge på mellom 630 og 700 millioner dollar. Hvorvidt det betyr et totalt overskudd for selskapet sies det ikke noe om.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Samsung NP900X3C: En herlig liten bærbar
Les også
SSD-prisene er halvert
Les også
OCZ Vertex 4 256 GB: Vi har testet OCZ' nyeste SSD-flaggskip
Les også
– Fremtiden for SSD er PCI Express
annonse