Til hovedinnhold

Ny Apple Watch lansert

Og nå får den mobiloppkobling og e-SIM!

Apple/Skjermdump

Apple avholdt i kveld sin store lansering i Cupertino, og det første man dro sløret av var en helt ny Apple Watch. Klokken, som Apple skryter av at nå er verdens mest solgte klokke, har fått navnet Apple Watch Series 3, noe som strengt tatt ikke er så veldig overraskende all den tid forrige modell het Watch Series 2.

Nytt av året er at Apple Watch nå får mobil internettoppkobling, og dermed blir uavhengig av mobilen. Du får dermed også musikkstrømming, navigasjon og andre internettavhengige tjenester direkte på klokka. Og SIM-kort? Nei, det har man ikke – her er det e-SIM som gjelder!

Musikkstrømming virker å skulle foregå primært gjennom Apple Music, eventuelt Beats Radio. Du skal også kunne spørre Siri om å finne musikk til deg, og i motsetning til før kan Siri nå svare deg gjennom klokka via lyd.

Følg livestudiet vårt her:
LIVE: Her dekker vi alt Apple lanserer »

  • Se bildekarusell nederst!

Andre saker fra i kveld:

– Den mest avanserte klokka noensinne

Bilde: Apple/Skjermdump

Apple hevder selv at dette er den mest avanserte klokka som noensinne er laget, og sparer da heller ikke på kruttet når de beskriver innmaten. Den tokjernede prosessoren skal visstnok ha 70 prosent bedre ytelse enn før, og Wi-Fi-brikken skal gi opptil 85 prosent raskere hastigheter enn før. Bedre høydemåler er også på plass, ifølge Apple. Skjermen i seg selv skal fungere som antenne for både mobil- og Wi-Fi-oppkobling.

Series 3 er ikke blitt noe særlig større enn forgjengeren, og deler samme bredde-, høyde og -dybdemål (foruten én millimeter bakpå, visstnok). Vanntett er den stadig også.

Mange nye reimer og funksjoner..

Klokken fås også uten mobiloppkobling, og det er foreløpig kun denne som blir å få tak i her på berget rett etter lansering. Da er også prisen noe hyggeligere, med en oppgitt utsalgspris i USA på 329 dollar. Klokken med e-SIM vil derimot bli å få fra 399 dollar, og i tillegg skal Watch Series 2 videreføres som et billigere alternativ fra 249 dollar.

Klokken med mobiloppkobling blir kun tilgjengelig i enkelte markeder i starten – men skal altså komme hit etterhvert også. Vi vet bare ikke helt når, enda.

Bedre puls-app

Apple/Skjermdump

Også på programvaresiden lanserte Apple litt nytt, deriblant en egen personlig, treningsoppfølging, og en egen svømmemodus. Bak mange av funksjonene står i følge Apple selv pulssensoren.

Denne har nå fått en bedre app, og du skal kunne se hjerterytmen din på forsiden av klokka og se bedre og mer detaljert statistikk. Du skal også kunne få et varsel om du er stillesittende og pulsen oppfører seg unormalt.

Apple lanserte også noe de kaller «Apple Heart Study», som skal analysere dataene fra Apple Watch for å bedre forutse hjerteinfarkt og andre hjerteproblemer.

Følg livestudiet vårt her:
LIVE: Her dekker vi alt Apple lanserer »

annonse