Til hovedinnhold

Apple fjernet siste mulighet for oppgradering i sine nye MacBook Pro

SSD-en er nå loddet fast til hovedkortet.

iFixit
Torstein Norum Bugge

Apple er ikke akkurat veldig kjent for å lage produkter ment for å åpnes og oppgraderes, men til og med nå har i det minste MacBook Pro hatt et visst oppgraderingspotensial. Ettersom SSD-en satt festet i et standardspor, kunne denne nemlig tas ut og oppgraderes i etterkant i det som nå er utgående generasjon MacBook Pro.

Nå melder imidlertid TheNextWeb om at denne muligheten ikke lenger finnes i den splitter nye generasjonen med Touch Bar øverst. Her er nemlig lagringen også loddet fast til hovedkortet.

Disse to har ikke SSD-er som kan fjernes.
Apple

Da forrige generasjon kom på bordet, var det mange som klaget over at Apple hadde loddet fast minnet (RAM-en), og nå har det altså skjedd igjen. Det betyr at uten å ta frem loddebolten og en god dose mot (og kanskje litt dumdristighet), så er det liten sjanse for å kunne oppgradere Mac-en din i fremtiden. Eller?

Gjelder ikke modellen uten Touch Bar

SSD-en fjernes fra den nye MacBook Pro uten Touch Bar.
iFixit

Det er altså ett forbehold her: dette gjelder kun modellene med Touch Bar, og altså ikke den billigste, 13-tommers varianten med de gamle, fysiske knappene. Her får du stadig muligheten til utbytte, noe iFixit fant ut i sin demontering av maskinen.

Nå er vel ikke dette den mest attraktive modellen, og som TheNextWeb påpeker vil nok dette neppe overleve særlig lenge ettersom Apple fornyer serien.

Modellen helt til venstre har stadig utbyttbar SSD.
Apple

Brukeren som først oppdaget at SSD-en faktisk var loddet fast, Jesse D, fikk funnet publisert på MacRumors sammen med et knippe bilder. Her ser man helt tydelig at SSD-en både har skiftet plassering og ikke ser spesielt uttagbar ut. Alt i alt er ikke maskinen spesielt reparasjonsvennlig i det hele tatt, og det er brukt uanstendige mengder teip, lim, skruer og – hold deg fast – klips for å holde hele herligheten sammen.

Pekeplaten er enkel å ta ut.
iFixit

Videre mener iFixit i sin «teardown» at det Apple betegner som en «revolusjonerende kjøleløsning» i realiteten er en enkel omplassering av kjøleblokken til baksiden av hovedkortet. Batteriet er også langt vanskeligere å fjerne enn tidligere, takket være lim.

Det eneste positive iFixit har å bemerke, er i og for seg at pekeplaten kan tas ut enkelt, og – ikke minst – før man fjerner batteriet. Skulle du greie å ødelegge akkurat denne delen, så vil du altså ha gode sjanser for å reparere det selv.

Forutsett at du har alle de spesielle skruetypene som skal til, altså.

Fikk du ikke med deg lanseringen av nye MacBook Pro?
Nå er de nye maskinene til Apple endelig offisielle! »

(Kilde: TheNextWeb, MacRumors, iFixit)

annonse