Til hovedinnhold

Amerikanernes «Iron Man-drakt» vil være klar om få år

Men den kan fortsatt ikke fly.

SOCOM

Det amerikanske TALOS-prosjektet har dukket opp i media ved jevne mellomrom, og mange forbinder det nok med en spøkefull President Obama som annonserte overfor pressen at «vi bygger Iron Man».

Tactical Assault Light Operator Suit

Obama annonserer Iron Man.

TALOS står for Tactical Assault Light Operator Suit, og er en høyteknologisk kampdrakt som med litt fantasi minner om drakten til superhelten Iron Man.

Nå har det amerikanske forsvarsdepartementet annonsert at de forventer at drakten skal være leveringsklar i august 2018, ifølge CNN.

Drakten skal by på beskyttelse mot både støt og kuleskudd, kunne avfyre våpen, holde kontroll over bærerens helse og gi ham eller hun ekstra styrke og oversikt.

Den har imidlertid ingen innebygde rakettmotorer, dessverre.

Les mer om hvordan TALOS funker i vår tidligere artikkel »

Krever mye strøm

En eldre presentasjon av drakten.

Store deler av drakten skal være laget av et mykt materiale som er både mykt og behagelig å gå med, men så fort den blir utsatt for en elektrisk strøm, blir det hardt nok til å kunne stå imot kuler.

All funksjonaliteten krever mye strøm, og i fjor var batteriet den største utfordringen. Da forventet man at drakten vil veie så mye som 180 kilogram, og at batteriet sto for hele 165 av dem.

Prosjektet skal ha blitt startet etter at en amerikansk soldat ble drept da han sparket inn en dør under et oppdrag i Afghanistan. Tanken er at de som går i front i slike situasjoner skal få ekstra beskyttelse.

Det amerikanske militæret vil også ha svevesykler »

(Kilde: Digital Trends)

annonse