Tek.no

Nyhet

Apple gir trolig MacBookene sine litt ekstra krutt neste måned

Tre nye bærbare Apple-maskiner skal snart kunngjøres, ifølge kilder.

Niklas Plikk, Tek.no
Eigil Knudsen
18 Mai 2017 18:06

Dersom du tilfeldigvis skulle vurdere å gå til innkjøpt av en av Apples bærbare PC-er kan det trolig være smart å vente litt, viser det seg. Kilder som nettstedet Bloomberg har vært i kontakt med hevder nemlig at Apple snart skal avduke oppgraderte versjoner av MacBook-modellene sine.

Kildene, som sitter på innsiden og skal ha god kjennskap til saken, sier at Apple skal avduke tre nye MacBook-oppgraderinger, uten at de tekniske findetaljene ennå er kjente.

Blant de kommende oppgraderingene skal MacBook Pro-maskinene få en raskere prosessor med Intels nye Kaby Lake-arkitektur, mens også 12-tommeren Apple MacBook skal få seg en aldri så liten overhaling.

Oppdatere trolig den aldrende MacBook Air

Niklas Plikk, Tek.no

Apple MacBook ble først lansert i på denne tiden i 2015, og deretter kom det en oppgradering på omtrent samme tidspunkt i fjor. Dermed fremstår det altså som høyst nærliggende at den tredje oppgraderingen er nært forestående, som Bloombergs kilder hevder.

Enda mer interessant er det nok imidlertid at Apple visstnok også skal kunngjøre en oppgradert versjon av 13-tommersutgaven av MacBook Air. Denne maskinen har ikke fått noen oppdateringer siden den ble sluppet i mars 2015, og må sies å være overmoden for hvassere maskinvare.

De nye opplysningene ser ut til å motsi tidligere rykter om at Apple er i ferd med å nedprioritere Mac-satsingen til fordel for økt satsing på det som er Apples største pengeku, nemlig iOS-plattformen. Mac-salget har imidlertid gått litt opp den siste tiden. Både i første og andre kvartal av finansåret 2017 meldte selskapet om oppgang i Mac-omsetning sammenlignet med de samme periodene et år tidligere.

Brukere melder nå om mystisk lyd fra MacBook Pro »

Les også
Tre nye Mac-modeller fra Apple i år, hevder Bloomberg
Les også
Møt verdens minste bærbare PC
Les også
Trippeltest av 15-tommere: MacBook, XPS og Spectre går i ringen, én står igjen som vinneren
Les også
Brukere melder om mystisk «klikkelyd» fra nye MacBook Pro
Les også
Dette er Apples nye MacBook Pro
Les også
Dette er de nye MacBook Pro og Air-maskinene
annonse

Les også