Snart kan du enkelt lage ditt eget Street View-innhold

Det skal et lass nye, spesiallagde 360-graderskameraer sørge for.

Street View er et artig verktøy for alle som er interessert i utforskning av kloden vår, og tjenesten er stadig i utvikling. På bloggen sin har Google nå kommet med en ny kunngjøring som vil gjøre Street View enda mer interessant.

Google inviterer nemlig nå brukere til å lage sitt eget Street View-innhold på en enkel måte – ved hjelp av nye 360-graderskameraer designet nettopp for det formålet.

I samarbeid med ulike maskinvarepartnere skal det lanseres hele 20 spesielle, sertifiserte kameraer som skal gjøre Street View-produksjonen til en smertefri prosess.

Kameraene skal ifølge Google slippes i løpet av de kommende månedene.

Alt du trenger i én mobilapp

Det er uvisst hvordan de nye kameraene vil se ut. Dette illustrasjonsbildet viser Samsungs Gear 360.

De nye kameraene skal blant annet sette deg i stand til å laste opp Street View-opptakene direkte fra en mobilapp, hvor Googles egen programvare sørger for å sy sammen bildene til vanlig Street View-innhold, slik at brukeren selv ikke trenger å fikle med dette.

Kameraene vil være delt inn i ulike kategorier, hvorav noen vil være beregnet på VR-opptak i tillegg til vanlige 360-gradersbilder, mens andre vil være designet for å ta opp bilder fra kjøretøy med ekstra høy presisjon – omtrent som Street View-kameraene Google selv bruker.

Meningen med det nye fremstøtet er altså å legge til rette for mer lokalt og spennende Street View-innhold fra områder som ligger utenfor vanlig allfarvei, og som du for eksempel oppdager på ferie eller reiser.

Kameraene skal altså lanseres i løpet av de kommende månedene, men uten at spesifikke lanseringsdatoer foreligger. For mer teknisk informasjon om hva de nye Street View-sertifiseringene innebærer kan du besøke Googles utviklersider.

Her er et noe mer kostbart 360-graderskamera: Google har lansert en heftig VR-rigg i samarbeid med kinesiske Yi Technologies »

Les også
Besøk romstasjonen i Street View
Les også
Motorolas modulære mobiltelefoner har fått et 360-graderskamera
Les også
Med Facebooks nye VR-kamera kan du bevege deg rundt inni videoen
Les også
Enda en populær tjeneste har nå fått støtte for VR-videoer
Les også
Samsung går etter Google Daydream med sine neste VR-briller
Les også
Vi har sett nærmere på Samsungs nye Gear 360
annonse