Nyhet

Nå er norsk pris og salgsdato for Honor 9 klar

Forgjengeren var ett av fjorårets aller beste mobilkjøp.

Huawei er flinke til å lage gode mobiler til en hyggelig pris, og spesielt har Honor-serien brilliert på dette punktet. På et arrangement i Berlin kunne de i dag avsløre det nyeste tilskuddet i serien – Honor 9.

Den kanskje største (triste) nyheten er at mobilen ikke blir så billig som vi hadde trodd.

Lekkert utseende

Honor 9 har både glass foran og bak, innbakt i en lekker og smal metallramme. Fingeravtrykksleseren er satt i hjemknappen, og på baksiden finner du to kameraer, akkurat som vi kjenner fra andre Huawei-mobiler. De er på henholdsvis 20 og 12 megapiksler, og er akkompagnert av en tvillingblits og en lasersensor for fokusering.

På fremsiden ser man fortsatt ut til å kjøre enkelt kameraoppsett med åtte megapiksler, samt en liten høyttalergrill ved siden av.

Honor 9 er utstyrt med den åttekjernede Kirin 960-prosessoren, og byr på 4 GB minne og 64 GB lagringsplass. Det er også lagt inn rom for et minnekort, hvis du trenger enda mer lagringsplass.

Skjermen er på 5,15 tommer og har en oppløsning på 1920 x 1080 (Full HD, altså).

Beholder minijackinngangen

Ryktene om Honor 9, som vi skrev om tidligere i mai, ville ha det til at Huawei hadde fjernet minijackinngangen, men det viser seg å ikke stemme. Bildene av mobilen var forøvrig heller ikke korrekte, så her har Huawei faktisk klart å holde kortene tett inntil brystet.

Prisen for herligheten når den kommer i butikk den 15. august skal være rundt 5000 kroner, noe som ikke akkurat kan regnes som billig. Spesielt ikke når vi har sett fantastiske mobiler som Motorola Moto G5 og G5 Plus til bare 2- og 3000 kroner.

Vi følger med en test av Huawei Honor 9 veldig snart.

Fikk du ikke med deg testen av Huaweis toppmodell?
TEST: Huawei Mate 9 Pro er en knallgod telefon »

(Kilde: PhoneArena)

Les også
Huawei har stappet 5,5 milliarder transistorer inn i sin første «kunstig intelligens»-prosessor
Les også
Huawei gir opp billige mobiltelefoner – retter skytset mot iPhone
Les også
Huawei Honor 9 kommer i enda heftigere utgave
annonse