Nyhet

Endelig har Google avslørt hva O-en i Android O står for

Sjokoladekjeksen lenge leve.

Allerede i mai kunne vi fortelle deg hvordan Android O er i bruk, men først nå avslører Google hva O-en i Android O står for. Navnet på det nye operativsystemet er Android Oreo – navngitt etter den populære svart/hvite-kjeksen.

Mange hadde allerede forventet at Oreo skulle bli det endelige navnet, da det rett og slett manglet andre gode søtsaker som starter med bokstaven O. Noen foreslo navn som Oatmeal Cookie eller det litt sunnere alternativet Orange, men i stedet slo altså Google til med Oreo.

Følger i KitKats spor

Nøyaktig hva slags avtale Google har gjort med Nabisco, selskapet bak Oreo, er ikke kjent. Det er imidlertid liten tvil om at kjeksen vil få ekstra mye oppmerksomhet nå, akkurat som Nestlé-sjokoladen KitKat var på alles lepper i 2013 da Google slapp Android 4.4 KitKat.

Googles søte navnekonvensjon går helt tilbake til 2009, da de slapp sin tredje versjon av Android: Android Cupcake. Etter den tid har søtsakene kommet på rekke og rad:

Android Oreo er fortsatt ikke tilgjengelig

Her kan du se lanseringsvideoen til Android Oreo.

Selv om vi altså har testet Android O allerede, og det offisielle navnet endelig er avslørt, er oppdateringen fortsatt ikke sluppet til noen mobiler. Google har imidlertid bekreftet at oppdateringer til Google Pixel, Nexus 5X og Nexus 6P er i siste fase av testing. Det betyr at alle med disse Google-mobilene vil få mulighet til å laste ned det nye operativsystemet veldig snart.

Du kan lese mer om alle de nye funksjonene i Android O i vår sniktitt, men det inkluderer blant annet mye raskere oppstartstid, varslingsprikker på ikoner, bedre innebygget sikkerhet og en ny bilde-i-bilde-funksjon som aldri fungerte som den skulle ta vi testet operativsystemet.

Les også
Android 8.0 Oreo har kommet til Asus' toppmodeller
annonse