Til hovedinnhold

Nå får du mange nye slike å leke deg med

Både zombier, trollmenn og «sensurerte» emojier er på vei til iOS og Android.

Emoji-«språket» er i konstant utvikling og nå har Unicode Consortium, som bestemmer hvilke tegn vi kan uttrykke oss skriftlig med, lansert sin «sommerkolleksjon» bestående av hele 56 nye uttrykksikoner.

Zombier, «ånd i lampe» og brokkoli blant nyhetene

Nesten alle nye emojier, fra vampyrer til feer kommer som han- og hunkjønn.

Blant de nye emojiene i det som formelt kalles «Unicode 10.0» finner vi en monokkelmann, feer, vampyrer og alver. Du kan til og med varsle om en kommende zombie-apokalypse med nye zombie-ikoner.

Endelig kan du også annet sende en rykende fersk pai-emoji hjem til mor for å ymte frempå at du kan komme på besøk i helgen dersom forholdene legges litt til rette.

Når du ikke får det du ønsker deg kan du jo forsøke ånden i lampen.

Kanskje vil den nye brokkoli-emojien få deg til å spise sunnere, men om det ikke hjelper kan du jo bruke den nye take-out-emojien for å ymte frempå at du er klar for kinamat.

Går det mot bursdag eller jul kan den nye «ånd i lampe»-emojien være god å ha, men uansett hvordan det går kan det nok være lurt å passe på når du velger å bruke den nye «sensurerte» og bannende emojien.

Opp til Apple og Google hvem som får

Det er helt opp til de som lager iOS og Android-operativsystemet, altså Apple og Google, hvilke emojis vi faktisk får mulighet til å leke oss med. Stort sett blir likevel de fleste med etter hvert som oppdateringer til operativsystemene slippes.

Dette er alle de nye emojiene som kommer.
Emojipedia

Under kan du se en video med alle de nye uttrykksikonene som er sluppet i år:

Disse emojiene tolker vi feil:
Men vi kan ofte skylde på iOS og Android for det »

(Kilde: Unicode Consortium)

annonse