Til hovedinnhold

Corsair lanserer et tastatur som tåler både vann og støv

Corsair K68 skal være sprut- og støvsikkert.

Corsair

Det er ikke uvanlig at tastaturer nå for tiden skilter med sprutsikre egenskaper som en ekstrafunksjon, men nå har den kjente utstyrsprodusenten Corsair kunngjort et nytt mekanisk tastatur som de har valgt å markedsføre spesifikt som ekstra hardført.

Det nye tastaturet heter K68 og skal ifølge Corsair tåle både støv og vann, men det spørs om man skal utsette tastaturet for altfor harde påkjenninger.

IP32-sertifisering

På produktsiden står det at det bærer den såkalte IP32-sertifiseringen, som ifølge den offisielle betegnelsen innebærer beskyttelse mot faste partikler større enn 2,5 mm og vertikalt vanndrypp ved helning opp til 15°. Likevel markedsfører Corsair det altså også som støvsikkert.

Corsair K68.
Corsair

Det som sørger for denne egenskapen er individuelle, beskyttende «silikonskjold» som er plassert på hver tast. Disse skjoldene skal ifølge produsenten ikke stå i veien for den ekte mekaniske følelsen. Tastaturet benytter brytere av typen Cherry MX Red.

Ellers skilter produktet med dynamisk, rødt baklys for hver enkelt tast som kan konfigureres med programvaren, og dedikerte volum- og multimediataster er også på plass.

Corsair K68 har også «anti-ghosting»-teknologi, som skal sikre at trykk registreres feilfritt selv når flere taster trykkes samtidig, og «Full Key Rollover», som betyr at du kan trykke ned så mange taster du vil uten at du kommer over en grense hvor det ikke registreres flere.

Pris og lanseringsdato er ennå ikke kjent. Mer informasjon finner du på produktsiden, og under kan du se en presentasjonsvideo av det nye tastaturet.

Corsair lansert også nylig nye spillmus »

annonse