Samsungs nye TV ser ut som et bilde som henger på veggen

Nå vet vi mer om Samsung Frame, inkludert prisen.

Tidligere i år meldte vi om et nytt, spenstig konsept fra TV-giganten Samsung, nemlig en slags «kameleon-TV» som går i ett med omgivelsene. Detaljene rundt TV-en, som har fått navnet The Frame, har hittil vært ganske sparsomme, men nå har den dukket opp for salg.

Det betyr at vi både har fått prisen og flere tekniske detaljer, selv om Samsung har ønsket å holde det hele ganske hemmelig. Den spesielle TV-en kommer i de to størrelsene 55 og 65 tommer, og vil koste henholdsvis 21 995 og 29 995 kroner .

4K-TV som ligner på et veggbilde

Det mest særegne med The Frame er altså utseendet, som er til forveksling lik et bilde som henger på veggen. På denne måten er det meningen at TV-en skal gli sømløst og umerkelig inn i det øvrige interiøret og benyttes som dekorativ gjenstand når den ikke er i bruk.

Dette skjer via en egen «kunstmodus» som kan aktiveres når TV-en er avslått, som kan brukes til å vise bilder og malerier. Man kan velge mellom til sammen ett hundre bilder og malerier i ti forskjellige kategorier, og i tillegg til dette kan man også laste opp og vise personlige bilder på TV-en fra andre enheter.

Gode spesifikasjoner, men ikke de beste

Når det gjelder tekniske spesifikasjoner skal The Frame ha det samme panelet som årets MU7-serie fra Samsung. Dette er altså ikke et panel fra den beste QLED-serien til Samsung, men fra det litt lavere nivået av TV-er uten kvanteprikk-teknologi.

Det vil si at det er en 4K-TV med en oppløsning på 3840 x 2160 piksler, med støtte for HDR og 1000 nits lysstyrke.

Den har støtte for både Wi-Fi og Bluetooth og kommer med fire HDMI-porter og tre USB-porter. På lydsiden finner vi DTS Premium Sound 5.1-kanals surroundlyd og egen basshøyttaler.

Ellers kan man velge en egen ramme til TV-en slik at den best passer med interiøret. Fargealternativene er valnøtt, en lysere eikefarge og hvit, hvor rammen alene vil koste deg rundt 2000 kroner.

Les også
Epsons nye laserprojektor gir deg et 120-tommers bilde bare centimeter fra veggen
Les også
Samsungs TV-er kan snart kjenne igjen sanger som spilles på TV-en
Les også
Verdens største TV: 262 tommer
Les også
Sony KD-65A1: En slepen OLED-diamant fra Sony
annonse