Nyhet

Krever at Facebook skal etterforskes

Amerikansk personverngruppe har fått nok av alle krumspringene.

Facebooks angivelige overvåkning har ikke falt i god jord, naturlig nok. Nå har personverngruppen The Electronic Privacy Information Center (EPIC) og ni andre grupper levert inn en anmodning om etterforskning til handelskommisjonen, Federal Trade Commission (FTC). I tillegg setter gruppene et spørsmålstegn ved lovligheten av bruken av timeline- og ticker-funksjonaliteten.

  • Ticker – En funksjon som viser det hva som skjer med gjengen i sanntid. Den lar deg delta i samtaler og aktiviteter når de skjer. Ticker-funksjonaliteten ligger ute til høyre i skjermbildet ditt på Facebook.
  • Timeline – Timeline er den nye profilen din. Eer kommer de viktige hendelsene i fokus, men alt mulig fjas blir nedprioritert.

Ticker er avhengig av en cookie, og denne samler inn informasjon fra sider du besøker. Og her kommer hovedproblemet, denne hevdes å hente inn informasjon også etter at man har logget seg av Facebook. I tillegg mener gruppen at Timeline gjør at for mye viktig informasjon er samlet på et lett tilgjengelig sted.

Nå skal, ifølge Facebook, ting være ryddet opp. Men EPIC og de andre gruppene er på ingen måter overbevist, og velger derfor å sende inn anmodningen. Facebook hevder på sin side at det her aldri har vært en sikkerhetsbrist og at de har null interesse i hva folk driver med ellers.

Hva synes du? Burde det kanskje vært slik at du selv er ansvarlig for hva du legger ut, at det ikke nytter å skylde på en tredjepart som du selv har valgt å bruke? Eller er informasjonen gitt under forutsetning om at den skal voktes bedre enn som så? Diskuter gjerne i forumet under.

(Kilde: Bloomberg)

Les også
Microsoft med Facebook-utfordrer
Les også
Slik blir du klar for nye Facebook
Les også
Facebook stjeler enda et triks fra Google+
Les også
Omstridt nettprogram måtte stenge
Les også
Seks håpløse Facebook-tabber
Les også
Mitt hemmelige liv som forlovet i et annet land
Les også
New York-politiet oppretter Facebook-enhet
annonse