Til hovedinnhold

Apple snik-installerer mobilprogram på PC-en din

Bruker du en nyere Mac er programmet Mobile Me allerede inkludert i programvaren, men dersom du bruker en PC med enten Vista eller XP vil det dukke opp et ikon for dette programmet i kontrollpanelet når du installerer Itunes 7.7 – uten at du har bedt om det.

Ifølge Betanews får du ingen advarsel om at en installasjonsfil for Mobile Me legges til i kontrollpanelet, og du har tilsynelatende ingen mulighet til å slette filen uten å avinstallere den nye versjonen av Itunes.

Beregnet på Iphone

Mobile Me-programmet gjør det enklere å synkronisere en Iphone med Mac- eller PC-en din, men for de som kun bruker Itunes med for eksempel Ipod Touch, vil Mobile Me være til stor irritasjon for enkelte brukere, ifølge Betanews. Grunnen til det er at man ikke blir informert om at installasjonsfilen for programmet snik-installeres og at det heller ikke er mulig å slette ikonet i kontrollpanelet uten å avinstallere Itunes.

En forumdeltaker på Arstechnica skriver at det dersom du åpner filen, får du beskjed om at du ikke har Mobile Me installert men at du kan kjøpe programmet ved å trykke på en link. Forumdeltakeren mener at dette faktisk er SPAM, altså uønsket reklame.

”Bad apple”

Det er imidlertid ikke første gang Apple legger med installasjonsfiler til andre programmer sammen med Itunes. Tidligere har de fått kritikk for at avspillingsprogrammet Quick Time automatisk har blitt installert sammen med Itunes, og senest i mars var det oppstyr rundt at Apples nettleser Safari ble installert i forbindelse med en Itunes softwareoppdatering.

Apple burde ha lært leksa si etter Safari-episoden, mener Arstechnica, slik at de ville unngått å irritere brukerne nok en gang.

Mer om
annonse