Til hovedinnhold

Bruk hjemmemaskinen fra jobb

Forrige uke skrev Teknofil om løsningen Windows Live Mesh. Via denne løsningen kan du fjernstyre andre maskiner enn den du sitter på. Meget praktisk om du for eksempel har filer på hjemmemaskinen som du gjerne skulle sett på mens du er på jobb o omvendt. Men Microsoft er langt fra alene om dette og vi har tatt en sniktitt på to andre løsninger der ute. Logmein og Teamviewer, begge gode løsninger for deg som vil ha full kontroll over dine maskiner.
Les også: Test av Windows Live Mesh.

Logmein - for deg som trenger tilgang

Logmein  er kjapt å installere. Du kan velge mellom to alternativer. Enten kan du gå for gratisversjonen som gir deg enkel fjerntilgang mellom to maskiner, eller du kan velge å betale, noe som blant annet vil lønne seg for deg som ønsker lydoverføring og mulighet for å printe lokalt fra maskinen du fjernstyrer. Selv valgte vi å gå for begge løsningene. Vi la inn en prøveversjon av betalingsutgaven på hjemmemaskinen og gratisversjonen på jobbmaskinen. Det fungerte svært effektivt.

Det ble litt problemer i starten da Logmein gjerne ville ha brukernavn og passord til hjemmemaskinen da vi forsøkte å koble til via jobbmaskinen. Nå har det seg slik at det er sjeldent jeg legger inn brukernavnet på min hjemmemaskin og dermed var det ikke helt enkelt å koble seg på. Dette endte med at jeg ble låst ute fra maskinen etter å ha prøvd å feilet en rekke ganger. Heldigvis løste dette seg og etter en kort periode fikk jeg igjen forsøke. Denne gangen kom vi rett inn, og vi er egentlig glad for at Logmein har denne sikkerheten på plass.

Gode funksjoner og full kontroll

Via tjenesten kan du både få enkel filoverføring mellom maskinene via klipp og lim, og du kan velge direkte overføring av filer. Begge deler fungerer svært godt og det gikk kjapt å overføre både lydfiler og dokumenter. Det gikk også uproblematisk både å starte opp og legge til nye programmer på den fjernstyrte maskinen via tjenesten.

Siden vi hadde valgt å teste pro-versjonen på den ene maskinen fikk vi også overført lyd og printet ut dokumenter som lå på hjemmemaskinen. Film fikk vi derimot ikke sett. Da datt bildet rett og slett ut og vi fikk kun høre lyden..

Kan kobles opp mot din mobil

Denne tjenesten fungerer svært godt, og om du har behov for det lille ekstra så vil du ikke tape på å betale litt ekstra for tjenesten. Men for enkel fjernstyring holder gratisversjonen lenge. Via tjenesten kan du også invitere andre til å styre din maskin om du skulle ha behov for det. Om du er på reise så kan du også få tilgang til maskinen din via nett uten å laste ned noe program. Dette kan være svært så hendig om du trenger viktige dokumenter om du er på reisefot og kun har tilgang til en maskin på en tilfeldig nettcafé. Tjenesten har støtte for både Windows og OS X og har også fått på plass en løsning for Iphone. Her kan du altså komme rett til din datamaskin via mobilen.

Her kan du selv laste ned Logmein.
Teamviewer - for deg som liker samarbeid
Teamviewer er et program som i større grad legger opp til samarbeid mellom to personer som sitter på hver sin maskin. Programmet er helt gratis og er i stor grad lagt opp rundt chat mellom maskinene, kjapp fildeling og også support mellom maskinene om det skal være nødvendig. For å koble sammen maskinene er du avhengig av å vite ID og passord til den andre maskinen du skal koble opp mot. Det er ikke helt enkelt å få om det ikke sitter en annen person i enden.

Vi fikk derimot til dette ved å bruke et annet program for å komme oss inn på hjemmemaskinen og fikk så koblet maskinene opp mot hverandre med Teamviewer. Filoverføring gikk kjapt og greit, men vi fikk ikke overført lyd direkte. Derimot kunne vi uproblematisk chatte med oss selv, en noe sær og ensom opplevelse.

God tjeneste for deling

For fjernstyring av maskiner fungerer nok andre tjenester bedre. Grafikken ble ikke helt god med Teamviewer. Men om du skal samarbeide med en venn eller en kollega som befinner seg et helt annet sted er nok Teamviewer en nyttig løsning. Et absolutt pluss er at tjenesten fungerer på alle plattformer.


Her kan du selv laste ned og prøve ut Teamviewer.

Mer om
annonse